Mainos

Koko Suomi leipoo: Lauran kanelikaakaopommit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9966
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi kanelikaakaopommeja.

Ainekset

  • 250 g FunCakes Deco Melts kirkkaanvalkoinen tai 250 g suklaata sulatettuna ja temperoituna
  • 16 tl kaakaojuomajauhetta (2 tl/annos)
  • 4 tl kanelia (0,5 tl/annos)
  • 16 tl minivaahtokarkkeja
  • koristeluun hopeisia ja valkoisia sokerihelmiä
  • paistinarua ripustamista varten

Valmistusohje

OHJE: Sulata Deco Melts napit varovasti mikrossa tai sulata ja temperoi haluamasi suklaa. Kaada puolipallon muotoisiin muotteihin (halkaisija 5 cm, 16 kpl), levitä reunoihin asti ja valuta. Ole tarkkana, että reunasta tulee vahva ja sileä, jotta saat liitettyä hyvin puolipallot yhteen. Anna kovettua.

Irrota puolipallot muoteista. Käytä muoteista valutettu ylijäänyt suklaa puolipallojen koristeluun.

Ripottele päälle erilaisia koristerakeita. Kun koristeet ovat kovettuneet, sulata puolipallojen reunat esim. kuivan ja kuuman kattilan sisäpohjaa tai lautasta vasten. Täytä puolet puolipalloista kaakaojuomajauheella, kanelilla ja vaahtokarkeilla. Lisää paistinarusta tehty ripustuslenkki pallon väliin ja liitä puolikkaat yhteen.

Kasta pallo kuumaan maitoon ripustuslenkistä kiinni pitäen, sekoita ja nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.