Koko Suomi leipoo: Kiaran lämmin lumipallo
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi lämpimiä lumipalloja.
Ainekset
- 50 g valkosuklaata
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl kondensoitua maitoa
- 2/3 tl kanelia (oman maun mukaan)
- 1/2 dl mantelirouhetta
Koristeluun
- 150 g valkosuklaata
- 2 dl kookoshiutaleita
- hopeaa tomuväriä
- siimaa ja neula
Valmistusohje
OHJE: Sulata 50 g valkosuklaata mikrossa pienissä jaksoissa sekoittaen välillä. Kuivassa kattilassa tai pannussa paista 2 dl kookoshiutaleita hetki, kunnes ovat saaneet hiukan väriä.
Yhdistä paahdetut kookoshiutaleet, kondensoitu maito, sulatettu valkosuklaa, kaneli ja mantelirouhe keskenään kulhossa. Ota massasta lusikalla pikkuruisia nokareita, ja pyörittele ne palloiksi. Laita pallot jääkaappiin.
Sulata 150 g valkosuklaata. Yhdistä hiukan tomuväriä kookoshiutaleiden kanssa. Pyörittele pallot suklaassa ja sitten kookoshiutaleissa. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Pujota siima puhtaan neulan läpi. Pujota lumipallot siiman läpi helminauhan tyyliin jättäen tarpeeksi isot välit lumipallojen väliin. Leikkaa siima osiin ja solmi päät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"