Koko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelit
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu
Bageltaikina
- 1 kpl (n. 60 g) punajuuri (raaka)
- 1 dl vettä
- 16 g hiivaa
- ¾ tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 1 ½ rkl öljy
- 1 rkl auringonkukan siemeniä
- noin 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
Suolavesi
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 3 rkl päälle unikonsiemeniä
Vuohenjuustomousse
- 100 g vuohenjuustoa
- 1 dl Valio kuohukermaa
- 75 g Valio tuorejuustoa, maustamatonta
- 1 rkl hunajaa
- ¼ ruukkua tuoretta timjamia
- ripaus mustapippuria
Täytteeksi
- 100 g punajuurta
- 1 rkl Valio voita
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ½ ruukkua rucolaa
- 3 rkl pinjansiemeniä
- Punajuurten keittämiseen vettä ja ripaus suolaa
Valmistusohje
BAGELEIDEN LEVONTA JA TÄYTTÄMINEN: Raasta punajuuri karkealla raastinterällä. Kypsennä raastetta noin 2 minuuttia mikrossa. Kaada yleiskoneen kulhoon punajuuriraaste, vesi, hiiva, suola ja siirappi ja sekoita yleiskoneella. Lisää jauhoja pienissä erissä ja alusta taikinaa yleiskoneen taikinakoukulla noin 5 minuuttia. Valmis taikina on sileää ja kiinteää. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja alusta taikinaa käsin niin, että ilmakuplat lähtevät pois. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi. Paina pallojen keskelle reiät esim. tyllan suurempaa päätä apuna käyttäen ja muotoile rinkeleiksi. Anna kohota jauhotetulla pöydällä hetken aikaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää suola. Nosta reikäkauhalla bagelit (muutama kerrallaan) hetkeksi kiehuvaan veteen, jonka jälkeen nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää bagelien päälle unikonsiemeniä ennen uuniin laittoa. Paista bageleita 220°C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.
VALMSITA BAGELEIDEN TÄYTE: Yhdistä täytteen aineet kulhossa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Keitä ohueksi viipaloituja punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja laita punajuuret takaisin kattilaan. Lisää voi, hunaja ja mausteet ja paahda hetken aikaa. Jäähdytä.
Leikkaa bagelit halki. Laita pohjan päälle vuohenjuustomoussea pursottaen, punajuuriviipaleita ja rucolaa. Paahda pinjan siemeniä hetki kuivalla pannulla ja lisää bageleiden sisään. Sulje bagelit kannella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku