Laita peruna(t) ja munat kiehumaan. Keitä munia 10minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Tee ruisnyyttien taikina sekoittamalla kaikki muut aineet nopeasti sekaisin paitsi voi. Kun aineet ovat sekaisin, sekoita joukkoon myös voi ja kääri taikina hetkeksi tuorekelmuun ja laita kylmään lepäämään.
Valmistele täytteeseen tuleva sipuli. Pilko sipulin varret ohuiksi renkaiksi ja laita marinoitumaan kulhoon hunajan, sitruunanmehun, pippurin ja suolan kanssa. Leikkaa kananmunat munanleikkurilla siivuiksi. Jaa lohiviipaleet ja kananmunan siivut vaa’an avulla 12 siistiin pinoon.
Ota taikina kylmästä ja jaa se 12 tasaiseen osaan. Leivo pulikalla taikinapaloista mahdollisimman ohuita pyöreitä lättyjä ja laita täytepino lätyn keskelle ja päällimmäiseksi marinoitua sipulia. Nyyttää varovasti nyytti niin, että se näyttää suljetulta säkiltä. Peitä tuorekelmulla leipomista odottavat palat, ettei ne kuivu.
Laita nyytit leivinpaperin päälle ja paista 250 asteessa 7-9minuuttia, kunnes nyytit ovat rapsakoita. Voitele nyytit sudin kanssa voisulalla heti uunista tultua. Solmi ruohosipulista nyytin suulle sen jäähdyttyä naru.
Laita BBQ-kastikkeen kaikki ainekset samaan aikaan kattilaan ja hiljalleen sekoittaen anna kiehuja kunnes glaseerauskastike on sakeutunut.
Perunan kypsyttyä muusaa peruna hyvin ja sekoita maidon kanssa. Lisää suola joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne sitten perunamuusiin. Älä vaivaa taikinaan sitkoa. Taputtele ohrajauhon kanssa leivinpaperin päälle 12 tasakokoista pientä kakkua (halkaisia n.4 cm) ja paista 250 asteessa kunnes lepuskat on kauniin värisiä ja irtoaa leivinpaperista hyvin. Jäähdytä jääkaapissa tai pikajäähdyttimessä lepuskoja hetki.
Pese paprika ja ja poista siemenet leikkaamatta paprikaa halki. Leikkaa paprikasta 12 ohutta viipaletta ja pilko loput aivan pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuusto lusikalla ja sekoita siihen kreikkalainen jugurtti, paprikan palat ja silputtu basilika. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.
Lepuskojen tultua uunista laita juustoraaste pellille ”pitsiksi” ja paista muutama minuutti, kunnes pitsi saa hieman väriä ja ota jäähtymään pöydälle.
Pyörittele nyhtöpossu valmiissa glaseeraus kastikkeessa.
Laita täytettä tasamäärä kaikille lepuskoille ja aseta glaseerattu nyhtöpossun kasa täytteen päälle. Tee juustopitsistä noin samankokoisia paloja ja aseta juustopitsi, sekä paprikansiivu lepuskan päälle. Taita ruohosipulista pieni oksa vielä koristeeksi.
Tarjoile Karjalaiset suupalat kauniilta tarjoiluvadilta.