Koko Suomi leipoo: Marin Maistuvat siemennäkkäritikut paahdetulla valkosipulivoilla
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä, Mari leipoi maistuvia siemennäkkäritikkuja paahdetulla valkosipulivoilla ja pestonäkkäreitä voilla.
Näkkäri
- 25g Tuorehiivaa
- 2 dl Vettä
- 2rkl(30ml) Rapsiöljyä
- 2 tl Hunajaa
- 1/4tl Suolaa
- 4dl(260g) Vehnäjauhoa
- 1dl Pellavansiemeniä
- 1dl Kurpitsansiemeniä
- 1dl Seesaminsiemeniä kuorellisia
- ½dl Chiasiemeniä
- Leivontaan hieman vehnäjauhoa
- Vettä voiteluun
- Sormisuolaa näkkärin pintaan ripoteltavaksi
Paahdettuvalkosipulivoi
- 75g Voita normaalisuolaista
- 1 kokonainen valkosipuli paahdettuna
Pestonäkkäri
- ½ Näkkäritaikinaa
- 2rkl Paahdettuja pinjan siememeniä
- ½dl Parmesan lastuja
- ½dl Tuoretta basilikaa pienenä hakkeena
- pari paahdettua valkosipulin kynttä
pestonäkkärin päälle
- 3rkl Öljyä
- 2rkl Paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 rkl Parmesan lastuja
- ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Lämmitä vesi 37 asteiseksi ja murenna hiiva veden sekaan. Sekoita hiiva ja vesi hyvin ja lisää seokseen suola, hunaja ja öljy. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne huolellisesti nesteeseen ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Paahda pinjansiemenet pannulla. Valmista muruseos pestonäkkärin päälle sekoittamalla ainesosat keskenään.
Jaa taikina kahteen osaan. Mausta pestonäkkäri.
Anna taikinoiden kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa ainakin 20 min.
Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 250 asteeseen.
Tee tässä välissä valkosipulivoi. Aloita paahtamalla valkosipulit kuumassa uunissa ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään ja laita voi jäähtymään jääkaappiin.
Kun taikinat ovat tarpeeksi kohonneet, leivo niistä tasaisen kokoiset levyt ja leikkaa levyistä tasaisella taikinapyörällä tai veitsellä siivuja 20 +20 kpl.
Laita siivut kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja voitele vedellä sutia käyttäen ja ripottele tavallisen näkkärin päälle hillitysti sormisuolaa ja pestonäkkärille maustettu muruseos. Anna näkkärien hetken aikaa kohota pellillä.
Paista näkkärit kiertoilmalla 250 asteisessa uunissa 8-12min tai kunnes saavat kauniin ruskean värin pintaan ja ovat rapeita.
Anna hetki jäähtyä, kääri näkkärit voipaperipussiin ja tarjoile tavallisen voin ja paahdetun valkosipulivoin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku