Koko Suomi leipoo: Marin perunachurrot
Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Mari leipoi täytettyjä perunachurroja sekä mansikkaraparperi- ja suklaadippejä. Reseptistä tulee noin 24 kappaletta churroja.
Churrot (24kpl)
- 250g Vettä
- 250g Täysmaitoa
- 25g Oliiviöljyä
- 125g Vehnäjauhoa
- 100g Perunahiutaleita (esim. valmis muusihiutaleita)
- ½tl Suolaa
- 2 kananmunaa
- 2dl Siro sokeria churrojen pinnalle
Suklaadippi
- 120g Maitosuklaata
- 80g Vispikermaa
Mansikkaraparperidippi kuohuviini-twistillä
- 200g Mansikoita (tuore tai pakaste)
- 200g Raparperiä
- 30g Puristettua Limen mehua
- 1dl Hillosokeria
- 1dl Kuohuviiniä
churrojen täyte 12 kpl
- 60g maitosuklaata sulatettuna
- 1dl Kuivattuja mansikkalastuja
Valmistusohje
Mittaa kattilaan maito, vesi ja öljy. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Mittaa jauhot, perunahiutaleet ja suola mielellään teräksiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Kaada kuiva-aineiden päälle kiehunut neste ja vatkaa vahvalla puukapustatalla tai vastaavalla taikinaa kunnes se on kiinteä pallo. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Anna hetken aikaa taikinan jäähtyä. Laita iso tähtitylla vahvaan pursotuspussiin ja laita ensin puolet taikinasta pussiin. Pursota noin 15cm pitkiä suoria tankoja leivinpaperille vieri viereen 24 kpl, leikkaa tangot saksilla tarvittaessa poikki. Laita rasvakeitin lämpenemään 175 asteeseen.
Valmista dipit keittimen lämmetessä. Laita paloitellut mansikat ja raparperi hillosokerin ja limemehun kanssa pinnoitettuun kattilaan ja anna kiehua n. 15 min kunnes raparperit ovat pehmeitä ja keitos hillomaista. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella ja laita jäähtymään jääkaappiin. Lisää kuohuviini marjahillokkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja kaada samaan kippoon kerma. Lämmitä seosta varovasti mikrossa, kunnes kerma kiehahtaa ja sen jälkeen sekoita massa tasaiseksi. Tarvittaessa käytä varovasti seosta mikrossa uudelleen. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Paista 3-4 churroa kerrallaan rasvakeittimessä. Ota churrot pois keittimestä pihdeillä tai reikäkauhalla niiden saavuttaessa kauniin kultaisen värin. Laita churrot hetkeksi lepäämään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois niistä ja kieritä toisella lautasella sokerissa churrot ja aseta tarjoilukulhoon.
Täytä puolet churroista sulalla suklaalla ja dippaa churrojen päät mansikkalastu murskassa.
Tarjoile churrot mielellään lämpiminä dippien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"