Kakkupohjat:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita kahteen 20cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja suihkuta vuokaspraytä vuokien reunoille.
Vatkaa munat ja sokeri käsivatkaimella napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Sekoita lastalla varoen jauhot vaahdon sekaan.
Jaa kakkutaikina kahteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes coctailtikkuun ei tartu taikinaa enää kokeiltaessa.
Kakkujen tullessa uunista napauta kakkuvuoka pöydän pintaan napakahkosti, jotta kuuma ilma pääsee pois, eikä kakku lässähdä. Anna kakkujen levätä hetki vuoissaan ja kumoa ne vuoista. Laita kakkupohjat hetkeksi pikajäähdyttimeen jäähtymään.
Koivuntuohet:
Laita koivuntuohiin tulevat siirappi, sokeri ja kerma pinnoitettuun kattilaan ja keitä seos 140-asteiseksi. Laita kuumuutta kestävälle alustalle leivinpaperi ja puinen kaulin sen alle. Kaada valmis seos leivinpaperin päälle niin, että kaulin jää seoksen alle ja karamellilevyyn tulee kaari. Laita jääkaappiin jäähtymään ja odottamaan koristelua. Temperoi valkosuklaa ja tummasuklaa. Maalaa karamelli levy valkosuklaalla ja tee siihen pursotuspussissa olevalla tummalla suklaalla raitoja, kuten koivun pinnassa. Anna kovettua jääkaapissa.
Valkosuklaan paahtaminen:
Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi leivinpaperin päälle ja paahda 175- asteisessa uunissa 5-7minuuttia, kunnes väri on hieman rusehtava. Vahdi ettei suklaat pala. Jätä suklaat pöydälle jäähtymään. Laske uunin lämpötila 30-asteeseen.
Limoncello mansikat:
Pilko mansikat viipaleiksi kulhoon. Sekoita limoncello, sitruunamehu ja sokeri keskenään ja odota kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Kaada limoncellosiiraappi mansikoiden päälle ja sekoita varoen. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita tekeytymään jääkaappiin.
Paahdettu valkosuklaamousse:
Mittaa paahdettu valkosuklaa ja kerma kattilaan moussea varten. Keitä pienellä lämmöllä vispilällä vispaten, kunnes suklaa on sulanut kokonaan kerman joukkoon. Laita kerma viilenemään pikajäähdyttimeen. Seoksen ollessa kylmää, vatkaa se vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto ja laita pursotuspussiin jääkaappiin odottamaan.
Mansikkavaniljamousse:
Erottele kanamunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Laita valkuaiset sivuun odottamaan käyttöä. Mittaa kattilaan vaniljakreemin ainekset kylmänä (maito, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja maissijauho). Sekoita seos ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti vispilällä hämmentäen, kunnes seos sakenee. Laita pikajäähdyttimeen kreemi jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pilko mansikat pieneksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Lisää pilkotut mansikat jäähtyneeseen kiisseliin. Lämmitä kiehuvaksi mikrossa sitruunamehu ja lisää puristetut liivatteet mehuun. Sekoita sulanut hieman jäähtynyt liivateliuos mansikkakreemiin. Sekoita vatkattu kerma varoen joukkoon ja laita massa pursotuspussiin odottamaan (jääkaappiin).
Kakun täyttäminen:
Leikkaa kakut kahteen osaan. Laita yhteen 20cm irtopohjavuokaan reunakalvo reunoille ja täytä kakku vuokaan. Kostuta pohja(t) halutessasi maltillisesti limoncello mansikoiden liemellä. Laita ensin mansikkaviipaleita pohjan päälle tasaisesti. Pursota paahdettua valkosuklaamoussea reunaan paksu raita ja keskelle 5cm kiekko. Pursota mansikkavaniljamoussea tyhjään väliin ja laita seuraava pohja päälle. Toista kaikissa kolmessa kerroksessa samanlainen täyttö. Käytä tarvittaessa reunakalvoa toinen kerros, niin kakku pysyy paremmin kasassa. Laita kakku hyytymään kylmään.
Kandeeratut juhannusruusut:
Irrota ruusunlehdet toisistaan ja valitse 20 siistiä ja kaunista ruusunterälehteä ja muutama lehti. Voitele ohuelti sutia apuna käyttäen munan valkuaisesta kokolehdelle, myös alapuolelle ja pyörittele kevyesti sen jälkeen sirosokerissa lehdet yksitellen. Karista ylimääräiset sokerit ja laita leivinpaperin päälle uunipellille lehdet. Kuivata kiertoilmalla uunissa 30-asteessa noin puolituntia tai kunnes lehdet ovat rapeita.
Marenkivoikreemi:
Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Laita yleiskoneeseen valkuaiset teräskulhoon vatkautumaan vispilällä. Kun valkuaiset alkaa vaahdottua, laita sokerisiirappi kiehumaan. Anna siirapin kiehua sekoittamatta 118-asteiseksi ja kaada se valkuaisvaahdon joukkoon ripeästi. Vaahto saattaa lässähtää, mutta vaahtoutuu uudestaan. Vaahdota marenkia isolla teholla, kunnes seos on huoneenlämpöistä. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutio kerrallaan marengin joukkoon. Vatkaa vielä isolla teholla, kunnes seos on tasaista. Kreemi on hieman kellertävää, mutta sen voi halutessaan ”valkaista” aivan pienellä tipalla lilaa/sinistä pastaväriä.
Kakun päällystäminen:
Ota kakku kylmästä. Kuorruta kakku marenkivoikreemillä, niin että ruskeat osat kakusta jää osittain näkyviin ja kakun kylki näyttää koivunrungolta. Kakun päälle voi laittaa kreemiä paksummin. Jätä osa kreemistä pursotuspussiin juhannusruusujen kokoamista varten. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi paletilla. Laita kakku takaisin kylmään (pikajäähdyttimeen).
Paahdettu valkosuklaa drippi:
Mittaa ja paloittele pieneksi paahdettu valkosuklaa kattilaan. Lisää joukkoon kerma. Lämmitä pienellä lämmöllä vispilällä vatkaten, kunnes seos on tasaista. Anna hetki jäähtyä ja valuta varoen kylmän kakun päälle niin, että jokapuolelta kakkua tulee valumia. Laita kakku takaisin kylmään.
Kakun koristelu:
Katko terävällä veitsellä koivuntuohesta isoja ja pieniä paloja. Asettele palat kakun päälle ”tuohikasaksi” ja tee tuohien viereen kandeeratuista ruusunterälehdistä juhannusruusun näköisiä kukkia. Pursota kukan keskelle pieni keko marenkivoikreemiä ja hammastikun kanssa maalaa keskusta keltaisella pastavärillä. Asettele kandeeratut ruusunlehdet kukkien viereen. Koristele kakkua muualtakin muutamilla kauniilla terälehdillä.
Tarjoile kakku korkeajalkaiselta kakkulautaselta tai koivukiekolta.