Koko Suomi leipoo: Mustikkataivas
Koko Suomi leipoo -ohjelman 11. jaksossa kilpalijoiden tulee leipoa yllätys kakun sisälle.
Kakkupohja
- 5 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
- 3 kananmunaa
- 220 g rypsiöljyä
- 3 tl vaniljauutetta
- 300 g sokeria
- 375 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
Ripaus ruokasoodaa
- 250 g tuoreita pensasmustikoita
- 1 limen mehu
Siirappi
- nippu minttua
- 1 lime + kuori
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
Kuorrutus ja täyte
- 300 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 300 g voita
- 450 g tomusokeria
- 1 limen mehu
Mustikkahillo
- 2 dl pakastemustikoita
- 1 dl hillosokeria
Lisäksi
- 500 g pensasmustikoita
- nippu minttua koristeluun
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Raasta kesäkurpitsa hienoksi, ja purista siitä ylimääräistä nestettä talouspaperiin, mutta ei liian kuivaksi. Raasta limen kuori. Sekoita keskenään kananmunat, sokeri, vanilja ja öljy sekä limen mehu ja kuori sekä kesäkurpitsa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä kuivat aineet siivilän läpi koko ajan sekoitellen nuolijalla taikinaa. Lisää viimeiseksi mustikat. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
SIIRAPPI: Hienonna minttua n. 1 dl verran, raasta limen kuori ja purista mehu. Mittaa kattilaan sokeri sekä vesi ja limen mehu sekä kuori. Keitä seos siirapiksi noin 20 minuuttia.
KUORRUTUS JA TÄYTE: Sekoita voi ja tomusokeri paksuksi, lisää tuorejuusto, limen mehu. Valuta pakastemustikat ja paseeraa ne hienoksi. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja lisää toiseen mustikat, saat kaksi eriväristä kuorrutetta.
Leikkaa toisesta kakkupohjasta ”kansi”, noin 1/3. Leikkaa sitten kakkupohjista kakkumuotilla n. 8 cm halkaisijaltaan olevat aukot. Täytä tuoreilla pensasmustikoilla ja kaada päälle osa siirapista. Kuorruta ja nosta päälle toinen kakkupohja. Nosta viimeiseksi päälle ”kansi” ja kuorruta kakku kokonaisuudessaan sekä valkoisella että sinisellä kuorrutteella, jätä osa kuorrutuksesta pursotuksia varten. Pursota kakun reunoille kreemiruusut ja täytä kakun päällinen tuoreilla pensasmustikoilla ja siirapilla. Koristele mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku