Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Muistojen kaura-puolukkakakku, Kristan resepti

Koko Suomi leipoo, jakso 2 Krista
Kristan Muistojen kaura-puolukkakakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Kardemummalla maustettu puolukka-kakkupohja

  • 5 kpl kananmuna
  • 190 g sokeri
  • 190 g gluteeniton jauhoseos
  • ½ tl kardemumma
  • 60 g pakaste puolukka
  • 1 rkl maizena

Kostutukseen

  • 1 ½ dl maito

Puolukka-mascarponevaahto

  • 4 dl vispikerma
  • ½ dl sokeri
  • 250 g mascarpone
  • 2 tl vaniljatahna
  • 4 dl pakastepuolukka

Puolukkahillo

  • 600 g pakastepuolukka
  • 200 g hillo-marmeladisokeri
  • ¾ dl vesi

Kaurapaistos

  • 2dl kaurahiutale
  • 75g sula voi
  • ¾ dl sokeri

Valmistusohje

Kardemummalla maustettu puolukka-kakkupohja

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen 
  • Voitele kolme 20cm irtopohjavuokaa 
  • Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi 
  • Lisää jauhojen sekaan kardemumma ja siivilöi munavaahtoon 
  • Pyöräytä puolukat maizenassa ja lisää taikinaan 
  • Kaada taikina tasaisesti voideltuihin vuokiin 
  • Paista uunin alatasolla n. 15-20min. 

Puolukka-mascarponevaahto

  • Vaahdota vispikerma ja sokeri
  • Survo noin puolet puolukoista 
  • Lisää mascarpone ja puolukkasurvos kermavaahdon sekaan Kääntele nuolijalla loput puolukat täytteeseen 
  • Siirrä pari rkl puolukoita sivuun koristelua varten.

Puolukkahillo

  • Kiehauta puolukat ja vesi kattilassa
  • Lisää hillo-marmeladisokeri ja anna kiehahtaa 
  • Laita lasipurkkiin ja jäähdytä. 

Kaurapaistos

  • Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri sulaan voihin 
  • Painele massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
  • Paista 200 asteessa pieni hetki, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin (n. 5min).

Kakun täyttö ja koristelu

  • Leikkaa kakkupohjista pieni siivu päältä pois, jotta esiin tulee pehmeämpi osa. 
  • Laita alimmaiseksi tuleva pohja kakkulautasen päälle ja kostuta pohja maidolla
  • Levitä puolet puolukkahillosta alimman kakkupohjan päälle ja sen jälkeen 1/3 puolukkatäytteestä hillon päälle. Ripottele puolet puolukoista täytteen päälle
  • Nosta seuraava kakkupohja täytteen päälle ja toista kostutus, hillon, täytteen sekä puolukoiden levitys 
  • Lisää päällimmäinen kakkupohja ja kostuta
  • Kuorruta kakku läpikuultavaksi lopulla täytteellä
  • Pursota ruusupursotukset kakun reunoille ja ripottele kauramurua keskelle 
  • Koristele puolukoilla, jotka aiemmin siirsit sivuun.               

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo