Kardemummalla maustettu puolukka-kakkupohja
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Voitele kolme 20cm irtopohjavuokaa
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
- Lisää jauhojen sekaan kardemumma ja siivilöi munavaahtoon
- Pyöräytä puolukat maizenassa ja lisää taikinaan
- Kaada taikina tasaisesti voideltuihin vuokiin
- Paista uunin alatasolla n. 15-20min.
Puolukka-mascarponevaahto
- Vaahdota vispikerma ja sokeri
- Survo noin puolet puolukoista
- Lisää mascarpone ja puolukkasurvos kermavaahdon sekaan Kääntele nuolijalla loput puolukat täytteeseen
- Siirrä pari rkl puolukoita sivuun koristelua varten.
Puolukkahillo
- Kiehauta puolukat ja vesi kattilassa
- Lisää hillo-marmeladisokeri ja anna kiehahtaa
- Laita lasipurkkiin ja jäähdytä.
Kaurapaistos
- Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri sulaan voihin
- Painele massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
- Paista 200 asteessa pieni hetki, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin (n. 5min).
Kakun täyttö ja koristelu
- Leikkaa kakkupohjista pieni siivu päältä pois, jotta esiin tulee pehmeämpi osa.
- Laita alimmaiseksi tuleva pohja kakkulautasen päälle ja kostuta pohja maidolla
- Levitä puolet puolukkahillosta alimman kakkupohjan päälle ja sen jälkeen 1/3 puolukkatäytteestä hillon päälle. Ripottele puolet puolukoista täytteen päälle
- Nosta seuraava kakkupohja täytteen päälle ja toista kostutus, hillon, täytteen sekä puolukoiden levitys
- Lisää päällimmäinen kakkupohja ja kostuta
- Kuorruta kakku läpikuultavaksi lopulla täytteellä
- Pursota ruusupursotukset kakun reunoille ja ripottele kauramurua keskelle
- Koristele puolukoilla, jotka aiemmin siirsit sivuun.