Mannapuuro
- Lisää mannasuurimot kylmään maitoon
- Lämmitä kunnes puuro alkaa kiehua, keitä noin 5 min. ja jätä sivuun jäähtymään
Pohja
- Lämmitä uuni 160°C
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset
- Mittaa voi ja maito kattilaan, laita liedelle sulamaan miedolle lämmölle (älä keitä)
- Mittaa kuivat aineet kulhoon (ei sokeria)
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisäten sokeria pienissä erissä
- Lisää keltuaiset valkuaisten joukkoon varovasti sekoitellen
- Lisää taikinaan kuivat aineet ja kuuma voi-maitoseos samalla varovasti käännellen, jotta vaahto pysyy ilmavana
- Säädä kakku vuoat (2kpl) valmiiksi 18 cm halkaisijalle
- Jaa taikina molempiin vuokiin
- Paista uunissa 160°C noin 30 minuuttia, kokeile kypsyys hammastikulla
- Kiehauta paiston aikana vesi ja sokeri kattilassa kostutusta varten, laita jäähtymään
- Irrota pohjat reunoista veitsellä heti uunin jälkeen. Nosta kakkurenkaat pois. Laita pohjat jäähtymään pikajäähdytyskaappiin.
Mannapuurokreemi
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu sitruunasta
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi
- Lisää jäähtynyt mannapuuro osissa vaahdon sekaan
- Lisää sitruunaraaste ja 0,5 dl sitruunamehua
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan, jotta saat neljä kakkupohjakiekkoa
- Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja kostuta
- Laita reunakalvot ja säädettävä kakkurengas paikoilleen
- Lisää 1/3 mannapuurokreemiä, upota tuoreita vadelmia täytteeseen
- Nosta seuraava kakkupohja, kostuta, lisää mannapuurokreemi ja vadelmat, toista kaksi kertaa.
- Jätä hieman mannapuurokreemiä päällimmäiseksi
- Nosta kakku jähmettymään jääkaappiin
Kuorrutus
- Pilko suklaa rouheeksi
- Lisää sekaan kaakaojauhe ja suola
- Kuumenna kattilassa kuohukerma ja glukoosisiirappi
- Kaada seos suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi voi
- Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle
- Tasoita reunat palettiveitsellä
- Nosta jäähtymään
Valmista suklaakreemi
- Pilko suklaa palasiksi mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja sulata välillä sekoitellen
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää tomusokeri, vatkaa vielä pari minuuttia
- Lisää jäähtynyt suklaa voi-tomusokeriseokseen ja lopuksi tuorejuusto
- Laita kreemi pursotuspussiin
Kuorruttaminen
- Pursota jäähtyneen kakun päälle kreemistä ruusukranssi ja aseta vadelmia koristeeksi
- Viimeistele kultasuihkeella