Koko Suomi leipoo: Mustajuuri-inkiväärikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 2 kananmunaa
- 200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 80 g hienosokeria
- 160 g fariinisokeria
- 0,5 tl sooda
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1,5 rkl tuoretta inkivääriä
- 200 g hienoksi raastettua mustajuurta
- 1 dl rapsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl vuokaspraytä (Keiju)
Kuorrute
- Kreemi
- 150 g Tuorejuustoa
- 40 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl tomusokeria
Karamellisoidut mustajuuri-sipsit
- 150 g mustajuurta
- 3 rkl voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl inkivääriä
Koristelu
- 150 g ohutta viipaletta mustajuurta
- 3 dl rypsi- tai rapsiöljyä paistamiseen
- 1 tl suolaa
Pitsi
- 60 g rapsiöljyä
- 50 g vettä
- 10 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
Valmistusohje
TOIMI NÄIN: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kiehauta vesi ja poista liedeltä. Lisää pellavansiemenrouhe veteen ja sekoita. Jätä sivuun.
Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa käsin. Kuori mustajuuri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kuori mustajuuri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Jos haluat välttää tummumisen, säilytä sitruunavedessä. Sekoita kuivien aineiden joukkoon raaste, kananmuna ja öljy. Sekoita käsin mahdollisimman huolellisesti. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, joka on voideltu vuokaspray ja korppujauhotettu. Paista 40-50 min tai kunnes tikku tulee puhtaana ulos. Jäähdytä.
Valmista täyte ja koristelu, kun kakku on uunissa. Sekoita muutama minuutti sähkövatkaimella täytteen aineksen kuohkeaksi kreemiksi. Laita tämä pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Jos kuorrute on löysää, voit asettaa sen jääkaappiin hetkeksi kohmettumaan. Muista kuitenkin, että liian kylmänä pursotus voi olla haastavaa pursottaa.
Karamellisoi mustajuuret. Kuori mustajuuri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja lisää siihen sokeri ja mausteet. Lisää kuutiot ja paista pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Kuori mustajuuri ja aseta se sitruunaveteen. Leikkaa mustajuuresta ohuita viipaleita ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Friteeraa viipaleita öljyssä (170C), kunnes ne saavat tummempaa väriä ja nosta kuivumaan. Lisää suola.
Valmista päälle tuleva pitsi. Sekoita kaikki aineet voimakkaasti kulhossa. Lämmitä teflonpannu 150-160 asteeseen ja kaada pieni määrä seosta pannulle. Paista 3-5 min ja noista talouspaperin päälle kuivumaan. Ennen kuin paistat seuraavan pitsin, poista ylimääräinen öljy.
Pursota jäähtyneen kakun päälle kreemiä haluamallasi tavalla. Ripottele keskiosaan karamellisoidut mustajuuret. Ripottele näiden päälle mustajuurisipsit ja aseta koristeeksi pitsit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku