Koko Suomi leipoo: Täydellinen Margarita
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Pohja
- hiiva 25 g
- vesi 200 g
- suola 1 tl
- oliiviöljy 3 rkl
- vehnäjauho 325 g
Pöydällä työstämiseen
- vehnäjauho (puolikarkea) 100g
Kastike
- oliiviöljy 2 rkl
- voi 15 g
- sipuli ½ kpl
- valkosipulin kynsi 1 kpl
- tomaattimurska 225 g
- tomaattisose 170 g
- parmesaanijuusto 2 rkl
- kuivattu basilika n. 1 tl
- kuivattu oregano n. 1 tl
- suola n. ½ tl
- sokeri n. 1 tl
- laakerin lehti 1 kpl
- fenkolin siemen n. 1 tl
Pinnalle
- mozzarella 200 g
- basilika (tuore) 8 lehteä
Valmistusohje
POHJA: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, oliiviöljy ja puolet jauhoista. Vaivaa loput jauhot joukkoon vähän kerrallaan, kunnes taikinasta tulee kimmoisaa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi puhtaassa ja öljytyssä kulhossa, peitettynä tuorekelmulla. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen ja laita sinne yksi pelti väärin päin kuumenemaan.
KASTIKE: Laita voi ja oliiviöljy kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja keitä seosta, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Soseuta myös tomaattimurska tasaiseksi ja lisää se tomaattisoseen kanssa kattilaan. Sekoita joukkoon loputkin ainekset ja anna kastikkeen hautua 45 minuuttia kannen alla. Ota laakerinlehti pois ennen kastikkeen laittoa pizzaan.
KORISTEET: Leikkaa ohuista mozzarellasiivuista kukkia, joilla on ohuet terälehdet, jolloin ne sulavat uunissa kauniiksi kukiksi.
PIZZAN VALMISTUS: Kun taikina on kohonnut, paina kevyesti siitä ilmat pihalle. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä iso 6 terälehtinen kukka. Siirrä pohja leivinpaperin päälle ja täytä tomaattikastikkeella ja mozzarellalla. Paista kuuman pellin päällä noin 5-8 minuuttia. Viimeistele pizza basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka