Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin charlotte-kakku.
Wilhelmiina-keksit
- 400 g voita
- 4 dl sokeria
- 4 rkl tummaa siirappia
- 2 kpl keltuaista
- 2 rkl vaniljasokeria
- 10 dl erikoisvehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Mustaherukka-vadelmahillo
- 75 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
- 75 g mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
- Tilkka vettä
- 1 dl hillosokeria
Suklaamousse
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 dl vispikermaa
- 200 g maitosuklaata
- 200 g tummaa suklaata
Lisäksi
- 400 g tuoreita vadelmia
- 100 g sokerimassaa
- Vihreää ja keltaista pastaväriä
Sveitsiläinen marenki
- 2 kpl valkuaista
- 2½ dl Siro sokeria
Valmistusohje
WILHELMIINA-KEKSIT: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne kerralla voivaahtoon. Sekoita tasaiseksi -> tulee vähän murumainen seos. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile n. 2cm paksuisia tankoja. Litistä tankoja hiukan, jotta ne kypsyvät tasaisemmin myös keskeltä. Paista tankoja n. 15min, kunnes tangot ovat levinneet ja repeilleet, sekä ottaneet
hieman väriä pintaansa. Leikkaa tangot lämpiminä paloiksi ja tasaa samalla alareuna. Anna jäähtyä.
MUSTAHERUKKA-VADELMAHILLO: Laita marjat ja tilkka vettä kattilaan, kuumenna. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 10-15min välillä sekoittaen. Jäähdytä.
SUKLAAMOUSSE: ulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokeri. Lisää tuorejuusto seokseen jäähtynyt ja sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa lastalla sekoittaen.
SVEITSILÄINEN MARENKI: Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna vesi. Erottele valkuaiset isompaan kulhoon ja nosta kattilan päälle niin, ettei pohja osu
veteen. Anna veden kiehua hiljalleen ja samalla vatkaat valkuaisia vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.
KAKUN KOKOAMINEN: Aseta kakkualusta irtopohjavuoan pohjalle. Lado keksejä pohjaksi ja pystyyn reunoille kiertäen koko vuoan sisäpuolen. Jätä keksejä kakun sisälle käytettäväksi. Laita suklaamoussea n. ¼ pohjan päälle. Levitä hilloa reilu kerros moussen päälle. Laita suklaamoussea jälleen n. ¼. Laita loput keksit kerrokseksi moussen päälle. Laita loppu mousse keksien päälle (voi jättää vähän pursotuksia varten). Upota mousseen tuoreita vadelmia. Koristele kakun päällinen tuoreilla vadelmilla. Laita marenki pursotuspussiin. Pursota vadelmien päälle vielä marenkikerros. Polta marengin pinta kauniin ruskeaksi
• Ota vuoasta pois ja aseta tarjoilualustalle
• Laita vaaleanpunainen, paksu silkkinauha kakun ympärille
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa