Koko Suomi leipoo: Inkan Hillasuon sydän
Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.
Keksipohja
- 300g Valio voita, pehmeä
- 1dl fariinisokeria
- 1dl sokeria (erikoishieno)
- 4tl vaniljasokeria
- 4 kpl kananmunaa
- 6dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 145g valkosuklaata
Hillamousse
- 500g pakastehillaa
- 1dl sokeria
- 200g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 1dl tomusokeria
- 100g valkosuklaata
- 2dl Valio vispikermaa
- 4 kpl liivatelehteä
Kakkupohja
- 2 kpl kananmunaa
- 80g sokeria
- 80g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 0,5tl leivinjauhetta
- Elintarvikevärejä (punainen, vihreä, sininen, keltainen, violetti)
Valkosuklaakreemi
- 50 g Valio voita, pehmeä
- 100g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 100g valkosuklaata
- 2 rkl tomusokeria
Kinuski
- 0,5dl Valio kuohukermaa
- 0,5dl sokeria (½ fariinisokeria, ½ hienoa sokeria)
- 1tl vaniljasokeria
- nokare Valio voita
Koristeet
- kinuskivalutus
- valkosuklaakreemipursotuksia
Valmistusohje
KEKSIPOHJA: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaa. Rouhi valkosuklaa ja sekoita ne viimeisenä taikinan sekaan. Levitä keksitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15-20min tai kunnes keksi on saanut kauniin ruskean pinnan. Painele valmiista keksipohjasta 15cm:llä vuoalla 3 pyörää pohjaa, joiden keskelle painat reiät n. 5cm:llä muotilla niin, että keksipohjien keskellä jää tyhjä kolo.
KAKKUPOHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahdon sekaan. Sekoita nostelemalla. Värjää taikinaa elintarvikeväreillä pride värien mukaan ja levitä pellille niin, että värit eivät sekoitu. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 30min.
HILLAMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaat (moussen ja kreemin) vesihauteessa. Soseuta hillat ja hieno sokeri. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sula suklaa, hillasurvos ja liivateneste. Lopuksi nostele vatkattu kerma sekaan ja sekoita tasaiseksi mousseksi.
Kakku kootaan halkaisijaltaan 15 cm irtopohjavuokaan. Kakkuun tulee 2 täyteväliä hillamoussea. Kokoa kakku niin, että muotoilet värikkäistä kakku pohjista sydämen kakun sisälle keskelle. Vie kakku kylmään tekeytymään. Keitä kinuski ja jätä kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
Tee valkosuklaakreemi ja levitä se tasaisesti kakun pinnalle. Anna kylmetä hetki pakastimessa. Valuta kinuski ja tee kreemistä pursotukset kakun päälle.
VALKOSUKLAAKREEMI: Vaahdota voi, sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja suklaasula. Levitä kakun päälle.
KINUSKI: Kiehauta kerma ja sokereita, kunnes seos alkaa saostua. Ota pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Valuta kakun reunoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"