Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Rakkaus-brita

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNÄYTETEHTÄVÄ_RAKKAUSLEIVONTAA_KATJA-1
Julkaistu 18.11.2020 12:36

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Aineet

  • 250 g voi
  • 2 dl sokeria
  • 4 kpl keltuaista
  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 4 tl maito

Britamarenki

  • 4 kpl valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 4 dl vispikerma
  • 200 g maitorahka
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl sitruunan raastettu kuori+mehu
  • 3 kpl passionhedelmälihaa
  • Leivinpaperin voiteluun
  • Öljyä

1.koriste

  • 100 g mantelilastu
  • 20 g voi
  • 30 g sokeria

2.koriste

  • 400 g mansikoita (tuore)
  • 125 g vadelma (tuore)
  • 125 g pensasmustikka
  • syötäviä orvokin kukkia

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Piirrä leivinpaperiin sydämen muotoinen malli ja levitä öljyä kuvan päälle.

Jaa taikina kahdelle piirretylle sydämelle. Tee marenki vatkaten ensiksi valkuaisia vähän ja lisää erissä sokeri. Vatkaa niin pitkään, kunnes marenki on kiiltävää. Lisää ripaus suolaa. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 min.

Paahda mantelit pannulla sokereiden ja voin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut täytteen raaka-aineet. Kokoa ja koristele kakku, kun pohjat ovat jäähtyneet. Koristele 1 ja 2 koristeilla. Levitä rahkakerma vaahto ja siihen päälle tuoreet marjat.

Nosta toinen levy päälle ja toista aikaisempi, mutta lisää mantelikaramelli ja tuoreet orvokit. Herkuttele.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo