Koko Suomi leipoo: Rakkaus-brita
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.
Aineet
- 250 g voi
- 2 dl sokeria
- 4 kpl keltuaista
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 4 tl maito
Britamarenki
- 4 kpl valkuaista
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Täyte
- 4 dl vispikerma
- 200 g maitorahka
- 0,5 dl sokeria
- 1 kpl sitruunan raastettu kuori+mehu
- 3 kpl passionhedelmälihaa
- Leivinpaperin voiteluun
- Öljyä
1.koriste
- 100 g mantelilastu
- 20 g voi
- 30 g sokeria
2.koriste
- 400 g mansikoita (tuore)
- 125 g vadelma (tuore)
- 125 g pensasmustikka
- syötäviä orvokin kukkia
Valmistusohje
OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Piirrä leivinpaperiin sydämen muotoinen malli ja levitä öljyä kuvan päälle.
Jaa taikina kahdelle piirretylle sydämelle. Tee marenki vatkaten ensiksi valkuaisia vähän ja lisää erissä sokeri. Vatkaa niin pitkään, kunnes marenki on kiiltävää. Lisää ripaus suolaa. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 min.
Paahda mantelit pannulla sokereiden ja voin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut täytteen raaka-aineet. Kokoa ja koristele kakku, kun pohjat ovat jäähtyneet. Koristele 1 ja 2 koristeilla. Levitä rahkakerma vaahto ja siihen päälle tuoreet marjat.
Nosta toinen levy päälle ja toista aikaisempi, mutta lisää mantelikaramelli ja tuoreet orvokit. Herkuttele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi