Koko Suomi leipoo: Sitruunainen vadelmakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.
Pohja
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 150 g sokeria
- 140 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan kuori
- 1,5 dl maitoa
- 3 rkl sitruunan mehu
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
Täyte
- 200 g tuoreita vadelmia
- 200 g tuoreita mansikoita
- 160 g sitruunatuorejuustoa
- 150 g mascarpornea
- 100 g voita
- 145 g valkosuklaata
- 1 luomu sitruunan kuori
- 2 dl vispikermaa
- 0,5 dl tomusokeria
- n. 6 kpl passionhedelmiä (tulee ensimmäiseen ja toiseksi viimeiseen täytteen väliin)
Voikreemi
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- noin 4 dl tomusokeria
- 1 rkl kylmää maitoa
- muutama tippa pastaväriä (vaaleapinkki)
Valkosuklaaganache
- 150 g valkosuklaata
- 150 g kuohukermaa
Kostutus
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 dl vettä
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
POHJA: Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen eri 15 cm vuokaan ja voitele reunat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna sekoittua hyvin niin, ettei jää mitään klimppejä. Lisää munat yksitellen. Sekoita piimä, sitruunanmehu ja maito yhteen ja lisää taikinaan pikkuhiljaa. Sekoita vielä noin 2 min ja jaa taikina tasaisesti kahteen voideltuun 15 cm vuokaan.
VALKOSUKLAAGANACHE: Vatkaa huoneenlämpöinen voi noin 5-8 min tai kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja samalla vatkaten. Vatkaa vielä noin 5 min. Lisää maito ja vatkaa vielä hetken hyvin tasaiseksi. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto, voi ja mascarporne. Kaada jäähtynyt valkosuklaa nauhana sekaan ja koko ajan samalla vatkaten.
KOSTUTUS: Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkulevy alustalle ja kostuta kevyesti. Laita kerros moussea, kahden passionhedelmän lihaa ja aseta tuoreita vadelmia päälle. Lisää toinen kakkulevy ja aseta kakun ympärille korkeaa reunakalvoa). Jatka näin, kunnes jää viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy. Kuorruta kakku kreemillä kauttaaltaan ja laita hetkeksi n. 5-10 min jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen kuorruta uudestaan, jotta saat tasaisemman pinnan. Tasoita kakun pinta tukevalla raapalla tai palettiveitsellä. Värjää jäljelle jäänyt voikreemi vaaleanpunaiseksi ja kreemitä palettiveitsellä kakun alareunaa. Kakun täyte pitäisi riittää myös pursotus koristeluun. Laita jäljelle jäänyt täyte kahteen eri pursottimeen, jossa toisessa on tähtitylla 1M-pää ja toisessa tähtitylla 4B.Pursota molemmista tyllasta 4 huippua eli yhteensä 8 pursotushuippua. Aseta jokaisen pursotuksen päälle tuore vadelma.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa