Koko Suomi leipoo: Pasteija
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli leipoa pasteija.
- Annosmäärä: 12 kpl
Rahkavoitaikina
- 250 g Valio voita
- 250 g Valio maitorahkaa
- n. 260 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- ½ sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- pieni pala purjoa
- 70 g valkokaalia
- 70 g porkkanaa
- 1 chili
- 70 g herkkusieniä
- n. 1 dl rusinoita
- 1 rkl rypsiöljy
- 1 kananmuna
- n. 1 dl juustoraastetta
Maustamiseen käytettävät raaka-aineet
- n. 1 rkl siirappi
- n. 2 tl suola
- ripaus mustapippuri
- ripaus valkopippuri
- n. 1 rkl soijakastike
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
RAHKAVOITAIKINA: Kuutioi kylmä voi. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin (voi saa jäädä paakuiksi). Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja käännät kolmeen osaan. Toista tämä vielä kaksi kertaa. Suojaa taikina hyvin ja laita kylmään.
TÄYTE: Pilko sipulit ja kasvikset. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rusinat ja mausteet. Keitä hetken ajan, että kasvikset kypsyvät. Jäähdytä seos. Lisää kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Mausta. Jäähdytä.
Kauli rahkavoitaikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan (n. 10 x 10 cm). Jaa täyte palojen keskelle. Sivele reunoille kananmunaa ja taita reunat päällekkäin. Käännä ympäri niin, että taitospuoli jää alaspäin. Tee terävällä veitsellä pintaan 4 - 5 viiltoa. Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku