POHJA
- Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Huom! Lisää sokeria vähitellen vaahdon joukkoon.
- Voitele ja jauhota paistovuoat (Wilton easy layers 15,2 cm vuokia 3 kpl)
- Sekoita jauhot ja nostatusaineet omassa kulhossa lusikalla sekaisin
- Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja lisää myös aromit munavaahtoon
- Sekoita taikina varovasti sekaisin
- Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan
- Paista n. 25 min. Kokeile kypsyys hammastikulla
- Kumoa pohjat ritilöille 5 min. uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä
ANANASKUKAT
- Leikkaa lehtiruusuke ja kanta ananaksesta
- Kuori ananas
- Leikkaa ruskeat kolot pois vinorivi kerrallaan pystyasennossa
- Leikkaa Mandoliinilla mahdollisimman ohuita siivuja
- Kun olet saanut n. 8 kpl kauniita, ohuita siivuja, leikkaa niihin ytimeen asti ulottuvia viiltoja n. 6 kpl säteittäin
- Kuivaa siivut talouspaperiin
- Laita hetkeksi kakkupohjien kanssa kuumaan uuniin leivinpaperilla päällystetylle reikäpellille tai tavalliselle pellille
- Tarkkaile, etteivät ruskistu liikaa
- Kun saat kypsät kakkupohjat uunista pois, pudota uunin lämpö +100 asteeseen ja vaihda kiertoilmalle
- Kun ananakset ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, käännä ne ja kuivata vielä tunti, tai kunnes ovat kuivia, mutta joustavia
- Ota ananakset uunista ja asettele ne muffinssivuokiin painamalla keskustasta
- Anna jäähtyä
ROMMISIIRAPPI
- Valuta purkkikirsikat ja ota liemi talteen
- Yhdistä kirsikoiden liemi, vesi ja sokeri kattilassa
- Sekoita, kunnes sokeri on sulanut
- Kiehauta, ja ota kattila pois liedeltä
- Lisää rommi ja anna jäähtyä
ANANASTÄYTE
- Sekoita kattilassa ananasmurska, sokeri ja Maizena
- Anna kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen
- Jäähdytä täyte hyvin laakeassa lasiastiassa
PAAHDETTU KOOKOSHIUTALE
- Paahda kookoshiutaleita ja tomusokeria paistinpannulla keskilämmöllä
- Laita pois levyltä, kun hieman paahtunut ja sekoita vielä, ettei alimmaiset paistu lisää
KOOKOS-ROMMI TÄYTE JA KUORRUTUS
- Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä
- Lisää tomusokeri
- Lisää aromit ja sekoita hyvin
- Laita 2/3 täytteestä pursotinpussiin, jossa pyöreä, iso tylla
- Laita loput täytteestä pursotinpussiin, jossa pieni tähtitylla
- Laita molemmat jääkaappiin
KOKOAMINEN
- Kostuta alin kerros pullasudin avulla n. 2 rkl rommisiirapilla
- Pursota täytteestä pyöreällä tyllalla reunus
- Levitä ohut kerros ananastäytettä kakun keskelle
- Levitä kerros pyöreällä tyllalla tuorejuustotäytettä ananastäytteen päälle
- TOISTA SAMA KESKIKERROKSESSA, mutta laita 3 rkl rommisiirappia
- Aseta ylin kerros
- Kostuta lopulla rommisiirapilla
ENSIMMÄINEN KUORRUTUS
- Levitä puolet täytteestä kakun reunoille ja hieman yläkerroksen reunoille ohueksi kerrokseksi
- Laita kylmään n. 15 minuutiksi
- Valmista sillä aikaa koristeet
KORISTEIDEN VALMISTELU
- Kuori ja leikkaa limetin kuori suikaleiksi perunankuorimaveitsellä
- Leikkaa suikaleet vielä ohuemmiksi suikaleiksi
- Leikkaa limetin valkoinen osa pois kuorimishöylällä ja siivuta limetti
- Valuta kirsikat (jos tarvitsee)
- Puolita kirsikat
KUORRUTUS JA KORISTELU
- Ota kakku kylmästä
- Levitä toinen kerros lopulla kuorrutus-täytteellä edellisen kerroksen päälle palettiveitsellä
- Ripottele kakun reunoille paahdettuja kookoshiutaleita
- Painele tasakokoisia ohuita limetin suikaleita kakun reunoille
- Koristele keskusta limettisiivuilla
- Paina ananaskukkia kakun päälle ja reunoille
- Paina kirsikan puolikas jokaisen ananaskukan keskelle
- Pursota tuorejuustotäytteestä koristeita limetinsiivujen päälle ja kakun reuna-alueelle