Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pina Colada-täytekakku, Riitan resepti

Koko Suomi leipoo jakso 1 Riitta
Riitan Pina Colada-täytekakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:56

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Vuokien voiteluun

  • vuokaspray
  • 1,5 dl mannasuurimo

Pina Colada Kakkupohja

  • 5 kpl kananmuna
  • 2 ¼ dl sokeri
  • 1 ¾ dl vehnäjauho
  • ½ dl maizena
  • 1 tl leivinjauhe
  • ½ tl ruokasooda
  • 1 tl kookosaromi
  • 1 tl vaniljasokeri/vanilja-aromi

Rommisiirappi

  • 1 rkl sokeri
  • ½ dl kirsikoiden liemi (koristeeksi tulevista purkkikirsikoista)
  • ¼ dl vesi
  • ¾ dl vaalea rommi

Ananastäyte

  • 1 kpl ananas, kokonainen, kypsä
  • 1 ½ dl sokeri
  • 2 ½ rkl maizena

Kookos-rommi täyte ja kuorrutus

  • 400 g vispikerma
  • 800 g tuorejuusto
  • 200 g tomusokeri
  • 3 tl kookosaromi
  • 2 tl rommiaromi

Koristeet

  • 1dl Kookoshiutale
  • ½ dl tomusokeri
  • 130/70g cocktailkirsikka sokeriliemessä pieni purkki
  • 2 kpl luomu limetti
  • 1 kpl ananas, kokonainen, kypsä

Valmistusohje

POHJA

  • Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Huom! Lisää sokeria vähitellen vaahdon joukkoon.
  • Voitele ja jauhota paistovuoat (Wilton easy layers 15,2 cm vuokia 3 kpl)
  • Sekoita jauhot ja nostatusaineet omassa kulhossa lusikalla sekaisin
  • Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja lisää myös aromit munavaahtoon
  • Sekoita taikina varovasti sekaisin
  • Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan
  • Paista n. 25 min. Kokeile kypsyys hammastikulla
  • Kumoa pohjat ritilöille 5 min. uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä

ANANASKUKAT

  • Leikkaa lehtiruusuke ja kanta ananaksesta
  • Kuori ananas
  • Leikkaa ruskeat kolot pois vinorivi kerrallaan pystyasennossa
  • Leikkaa Mandoliinilla mahdollisimman ohuita siivuja
  • Kun olet saanut n. 8 kpl kauniita, ohuita siivuja, leikkaa niihin ytimeen asti ulottuvia viiltoja n. 6 kpl säteittäin
  • Kuivaa siivut talouspaperiin
  • Laita hetkeksi kakkupohjien kanssa kuumaan uuniin leivinpaperilla päällystetylle reikäpellille tai tavalliselle pellille
  • Tarkkaile, etteivät ruskistu liikaa
  • Kun saat kypsät kakkupohjat uunista pois, pudota uunin lämpö +100 asteeseen ja vaihda kiertoilmalle
  • Kun ananakset ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, käännä ne ja kuivata vielä tunti, tai kunnes ovat kuivia, mutta joustavia
  • Ota ananakset uunista ja asettele ne muffinssivuokiin painamalla keskustasta
  • Anna jäähtyä

ROMMISIIRAPPI

  • Valuta purkkikirsikat ja ota liemi talteen
  • Yhdistä kirsikoiden liemi, vesi ja sokeri kattilassa
  • Sekoita, kunnes sokeri on sulanut
  • Kiehauta, ja ota kattila pois liedeltä 
  • Lisää rommi ja anna jäähtyä

ANANASTÄYTE

  • Sekoita kattilassa ananasmurska, sokeri ja Maizena
  • Anna kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen
  • Jäähdytä täyte hyvin laakeassa lasiastiassa

PAAHDETTU KOOKOSHIUTALE

  • Paahda kookoshiutaleita ja tomusokeria paistinpannulla keskilämmöllä
  • Laita pois levyltä, kun hieman paahtunut ja sekoita vielä, ettei alimmaiset paistu lisää

KOOKOS-ROMMI TÄYTE JA KUORRUTUS

  • Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä
  • Lisää tomusokeri
  • Lisää aromit ja sekoita hyvin
  • Laita 2/3 täytteestä pursotinpussiin, jossa pyöreä, iso tylla
  • Laita loput täytteestä pursotinpussiin, jossa pieni tähtitylla
  • Laita molemmat jääkaappiin

KOKOAMINEN

  • Kostuta alin kerros pullasudin avulla n. 2 rkl rommisiirapilla
  • Pursota täytteestä pyöreällä tyllalla reunus
  • Levitä ohut kerros ananastäytettä kakun keskelle
  • Levitä kerros pyöreällä tyllalla tuorejuustotäytettä ananastäytteen päälle
  • TOISTA SAMA KESKIKERROKSESSA, mutta laita 3 rkl rommisiirappia
  • Aseta ylin kerros
  • Kostuta lopulla rommisiirapilla

ENSIMMÄINEN KUORRUTUS

  • Levitä puolet täytteestä kakun reunoille ja hieman yläkerroksen reunoille ohueksi kerrokseksi
  • Laita kylmään n. 15 minuutiksi
  • Valmista sillä aikaa koristeet 

KORISTEIDEN VALMISTELU

  • Kuori ja leikkaa limetin kuori suikaleiksi perunankuorimaveitsellä
  • Leikkaa suikaleet vielä ohuemmiksi suikaleiksi
  • Leikkaa limetin valkoinen osa pois kuorimishöylällä ja siivuta limetti
  • Valuta kirsikat (jos tarvitsee)
  • Puolita kirsikat

KUORRUTUS JA KORISTELU

  • Ota kakku kylmästä
  • Levitä toinen kerros lopulla kuorrutus-täytteellä edellisen kerroksen päälle palettiveitsellä
  • Ripottele kakun reunoille paahdettuja kookoshiutaleita
  • Painele tasakokoisia ohuita limetin suikaleita kakun reunoille 
  • Koristele keskusta limettisiivuilla 
  • Paina ananaskukkia kakun päälle ja reunoille
  • Paina kirsikan puolikas jokaisen ananaskukan keskelle
  • Pursota tuorejuustotäytteestä koristeita limetinsiivujen päälle ja kakun reuna-alueelle

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta