Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin resepti

Koko Suomi leipoo jakso 1 Jani
Janin appelsiininen mokkapala-nakukakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Pohja

  • 2 dl Sokeria
  • 4 kpl Kananmunia
  • 200 g Voita
  • 2 dl Kevytmaitoa
  • 1 rkl Pikakahvijauhe
  • 5 dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl Tummaa kaakaota
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • 0,5 tl Vaniljasokeria
  • ripaus Suolaa

Täyte

  • 4 dl Vispikermaa
  • 400 g Tuorejuustoa
  • 3 pienen tai 2 ison appelsiinin hienoksi raastettua kuorta
  • 2 rkl Vaniljasokeria
  • 0,5 dl Tomusokeria
  • 1 pss Cream Fix

Kostutus

  • Kuorituista appelsiineista mehua

Kuorrutus

  • 100 g Voita
  • 4 rkl Vettä
  • 2 tl Pikakahvijauhetta
  • 3 rkl Tummaa kaakaota
  • 4,5 dl Tomusokeri

Koristelu

  • Yli jäänyttä täytettä pursotettuna
  • 2 rkl Kandeerattua appelsiinin kuorta
  • 200 g Tuoreita mansikoita
  • 2 rkl Tomusokeria

Kandeerattu appelsiini

  • 2 appelsiinista kuorta
  • 2 dl Vettä
  • 2 dl + 0,5 dl Sokeria

Valmistusohje

Pohja

  • Uuni päälle 200 asteeseen
  • Sulata voi ja lisää joukkoon maito, pikakahvijauhe ja suola ja sekoita. 
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  • Siivilöi munasokerivaahtoon kuivat aineet ja sekoita hitaalla nopeudella yleiskoneessa samalla kaataen neste joukkoon
  • Kaada taikina uunipellille tasaisesti
  • Paista noin 15min.
  • Jäähdytä
  • Käännä pohja ympäri ja kostuta appelsiininmehulla
  • Valmista kuorrute

Kandeerattu appelsiinin kuori

  • Kuori kuorimaveitsellä appelsiinin kuoresta pitkiä suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi
  • Mittaa kattilaan vesi sekä sokeri ja keitä kunnes sokeri on sulanut 
  • Lisää joukkoon kuori ja keitä miedolla lämmöllä noin 30min
  • Nosta kuoret pois liemestä kuivumaan leivinpaperille. 
  • Pyörittele sokerissa ennen kakun koristelua. 

Kuorrutus

  • Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi tomusokeri. 
  • Kuumenna seosta liedellä, puoliteholla, kunnes voi on kunnolla sulanut ja seos on kuumaa.
  • Lisää tomusokeri ja sekoita kunnes seos on tasainen. Seos pitää lämpimänä olla juoksevaa muttei vetistä. Liian vetinen seos imeytyy pohjaan. Älä anna seoksen kiehahtaa. 
  • Kaada pohjan päälle ja levitä esim. palettiveitsellä. 
  • Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa pohja neljään osaan. Muista leikata myös reunat siisteiksi. 

Täyte

  • Vaahdota vispikerma pehmeähköksi vaahdoksi. 
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja vaniljasokeri
  • Lisää kerman joukkoon creamfix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi

Kakun kasaus

  • Laita ensimmäinen pohjan osa lautaselle/tarjoiluastialle, pursota täytettä pyöreällä tyllalla ensin reunoille ja sitten loppupohjalle. 
  • Laita toinen kerros varovasti ensimmäisen päälle ja toista pursotus
  • Kolmas ja neljäs pohja samalla lailla
  • Koristele

Koristelu

  • Pursota yli jäänyttä täytettä reunoja pitkin, samalla lailla kuin kakun väleissä. 
  • Lisää mansikat kakun päälle halutulla tavalla
  • Siivilöi hieman tomusokeria mansikoiden päälle ja viimeistele kandeeratulla appelsiinilla

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo