Koko Suomi leipoo: Kääretorttukakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl vadelmahilloa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori
- vadelmia, mustikoita, mansikoita
Koristelu
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Marjoja
- Vaahtokarkkeja
- Tomusokeria
Valmistusohje
POHJA: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
TÄYTE: Sekoita vadelmahillo ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunakuori. Levitä täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjoja. Kääri rullaksi.
KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viimeistele kääretorttukakku kermapursotuksilla, marjoilla ja vaahtokarkeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"