Koko Suomi leipoo: Kääretorttukakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_7_BEAUTYSHOTS_LASTENKUTSUT_KUVA_ANNA_GREUS-2

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl vadelmahilloa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • vadelmia, mustikoita, mansikoita

Koristelu

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Marjoja
  • Vaahtokarkkeja
  • Tomusokeria

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

TÄYTE: Sekoita vadelmahillo ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunakuori. Levitä täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjoja. Kääri rullaksi.

KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viimeistele kääretorttukakku kermapursotuksilla, marjoilla ja vaahtokarkeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!