Koko Suomi leipoo: Kääretorttukakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl vadelmahilloa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori
- vadelmia, mustikoita, mansikoita
Koristelu
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Marjoja
- Vaahtokarkkeja
- Tomusokeria
Valmistusohje
POHJA: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
TÄYTE: Sekoita vadelmahillo ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunakuori. Levitä täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjoja. Kääri rullaksi.
KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viimeistele kääretorttukakku kermapursotuksilla, marjoilla ja vaahtokarkeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi