Koko Suomi leipoo: Riitan churrot ja suklaa-lakritsi-pistaasidippi
Koko suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi rapeita churroja sekä suklaa-lakritsi-pistaasidippiä ja raikasta turkkilaista dippiä.
Raikkaanmakeat Churrotit (12 annosta)
- 200g vettä
- 80g voita
- 50g sokeria
- ½ tl suolaa
- 125g vehnäjauhoja
- 150g munaa
Sokeri-kanelisekoitus
- (1 rkl kanelia ja 2 dl sirosokeria)
Suklaa-lakritsi-pistaasidippi
- 200g kuohukerma
- 150g Fazerin sininen
- 30g hunajaa
- 1½ rkl lakritsijauhetta
- n. 15 kpl paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä (rouhi)
Tyrnihillo
- 1 dl tyrnimarjoja
- ½ dl hillosokeria
Raikas turkkilainen dippi
- 2 dl turkkilainen jogurtti
- 1 ½ rkl tomusokeria
- 3 rkl tyrnihilloa
Koristeluun
- tyrnimarjoja ja lehtiä
Valmistusohje
Churrot:
Keitä vesi, voi, sokeri ja suola
Lisää vehnäjauhot, laske lämpöä hieman ja sekoita massa n. 2 min.
Kaada taikina toiseen kulhoon ja painele taikina reunoja vasten jotta se jäähtyy nopeammin, n. 5 min.
Lisää muna yksi kerrallaan kovin vatkaten kunnes taikina on sileä
Valmistele pursotinpussi tähtityllillä ja laita taikina pussiin, anna levätä n. 15 min.
Lämmitä öljy 180–190 asteeseen ja pursota taikina n. 10cm pituiseksi, leikkaa taikina tyllistä irti saksilla
Keitä öljyssä n. 3-4 min. Pyöritä välillä
Aseta talouspaperille jonka jälkeen käännät churrotit sokeri-kaneli sekoituksessa
Suklaa-lakritsi-pistaasidippi:
Keitä kerma ja hunaja
Kaada rouhitun suklaan päälle ja lisää lakritsijauhe
Anna jäähtyä huonelämpöiseksi
Lisää pistaasipähkinät
Tyrnihillo:
Keitä ja siivilöi siemenet ja kuoret pois ja lisää sokeri
Jäähdytä
Turkkilainen dippi:
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka