Koko Suomi leipoo: Riitan churrot ja suklaa-lakritsi-pistaasidippi

KSL: Churrot Riitta
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi rapeita churroja sekä suklaa-lakritsi-pistaasidippiä ja raikasta turkkilaista dippiä.

Raikkaanmakeat Churrotit (12 annosta)

  • 200g vettä
  • 80g voita
  • 50g sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 125g vehnäjauhoja
  • 150g munaa

Sokeri-kanelisekoitus

  • (1 rkl kanelia ja 2 dl sirosokeria)

Suklaa-lakritsi-pistaasidippi

  • 200g kuohukerma
  • 150g Fazerin sininen
  • 30g hunajaa
  • 1½ rkl lakritsijauhetta
  • n. 15 kpl paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä (rouhi)

Tyrnihillo

  • 1 dl tyrnimarjoja
  • ½ dl hillosokeria

Raikas turkkilainen dippi

  • 2 dl turkkilainen jogurtti
  • 1 ½ rkl tomusokeria
  • 3 rkl tyrnihilloa

Koristeluun

  • tyrnimarjoja ja lehtiä

Valmistusohje

Churrot:

Keitä vesi, voi, sokeri ja suola

Lisää vehnäjauhot, laske lämpöä hieman ja sekoita massa n. 2 min.

Kaada taikina toiseen kulhoon ja painele taikina reunoja vasten jotta se jäähtyy nopeammin, n. 5 min.

Lisää muna yksi kerrallaan kovin vatkaten kunnes taikina on sileä

Valmistele pursotinpussi tähtityllillä ja laita taikina pussiin, anna levätä n. 15 min.

Lämmitä öljy 180–190 asteeseen ja pursota taikina n. 10cm pituiseksi, leikkaa taikina tyllistä irti saksilla

Keitä öljyssä n. 3-4 min. Pyöritä välillä

Aseta talouspaperille jonka jälkeen käännät churrotit sokeri-kaneli sekoituksessa

Suklaa-lakritsi-pistaasidippi:

Keitä kerma ja hunaja

Kaada rouhitun suklaan päälle ja lisää lakritsijauhe

Anna jäähtyä huonelämpöiseksi

Lisää pistaasipähkinät

Tyrnihillo: 

Keitä ja siivilöi siemenet ja kuoret pois ja lisää sokeri

Jäähdytä

Turkkilainen dippi:

Sekoita kaikki ainekset keskenään

Parhaat ruokaohjelmat