Koko Suomi leipoo: Sannan valkosuklaalimekonvehdit

KSL: Käsintehdyt konvehdit Sanna
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi Baileys-täytteisiä sekä valkosuklaa-limekonvehteja.

Baileys-konvehdin täyte

  • 150g tummaa suklaata
  • 0,5dl Baileys-kermalikööriä
  • 0,5 dl kuohokermaa

Baileys-konvehdin kuorruttamiseen

  • 200g maitosuklaata

Koristeluun

  • 100g valkosuklaata
  • Kultahippu strösseleitä

Valkosuklaa-limekonvehtien täyte

  • 100g valkosuklaata
  • 50g pistaasi pähkinöitä
  • 2 limen kuori raaste
  • ¼ dl kermaa

Valkosuklaa-limekonvehtien kuorrutus

  • 100g valkosuklaata

Koristeluun

  • pistaasipähkinä rouhetta

Valmistusohje

1. Aloita Baileys-konvehtien täytteen teolla. Rouhi suklaa. Mittaa kattilaan likööri ja kuohukerma. Kuumenna seos juuri ja juuri kiehumispisteeseen, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulanut ja seos tasaista. Anna jäähtyä hetki kattilassa tai kylmässä vesihauteessa ja siirrä sen jälkeen pakastimeen jähmettymään. noin 45-60 min.

2. Valmista valkosuklaa-lime täyte. Paahda pähkinöitä 150 astetta n. 10 min. ruohi pähkinät veitsellä pieneksi rouheeksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. sekoita kunnes suklaa täysin ja seos tasaista. Lisää joukkoon raastetut limen kuoret ja rouhitut pistaasi pähkinä, jätä pähkinärouheesta osa koristeluun. Laita seos jääkappiin hyytymään.

3. Valmistele tällä välin kuorruttamisen suklaat temperointia varten. Pieni maitosuklaa ja valkosuklaa omiin kuppeihin. Palastele palat suurinpiirtein saman kokoisiksi.

4. Vuoraa leivinpaperilla alusta/ pelti, joka mahtuu jääkaappiin tai pakastimeen.

5. Pyörittele jähmettyneestä täytteistä saman kokoisia palloja. Laita täytepallot kylmään.

6. Temperoi kuorruttamiseen tarvittava suklaat. Laita leivinpaperin päälle suklaa pisaratn. 5cm välein, mihin lasketaan kuorrutetut konvehdit. Ota pallot kylmästä ja ota avuksi pitkä esim.puinen varrastikku, ja upota täytepallo siiheen. Kasta pallo suklaaseen, Valuta ylimääräinen suklaa pois ja siirrä leivinpaperin päälle.

7. Temperoi valkoinen koristelu suklaa. Koristele bailyskonvehdit valkosuklaa raidoilla ja kultaisilla hipuilla. Koristele valkosuklaa-lime konvehdit pistaasi rouheella. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!