Koko Suomi leipoo: Tommin limoncello-tryffelit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi limoncello-tryffeleitä.
Tryffelimassa
- 0,7 dl kuohukermaa
- 0,2 dl sokeria
- 50 g maitosuklaata
- 50 g taloussuklaata
- 16,7 g voita
- 2 rkl limoncello-likööriä
Pinnalle
- 140 g valkosuklaata
- 40 g tummaa suklaata
- Sormisuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna kerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina. Sekoita tasaiseksi (ja lisää viimeiseksi alkoholi).
2. Peitä. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
3. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Jos teet käsin, käytä vinyylihanskoja! Laita pakastimeen kovettumaan.
4. Temperoi valkosuklaa. Laita suklaa vesihauteeseen ja tarkkaile lämpötilaa kunnes se nousee 40 asteeseen. Jäähdytä 26-27 asteeseen. Nosta taas lämpötilaa 29 asteeseen. Nyt suklaa on valmis käytettäväksi.
5. Kasta tryffelit haarukan avulla valkosuklaassa. Käytä sulatuksessa kapeaa, korkeareunaista kattilaa tai astiaa, jotta kastaminen on helpompaa. Valuta koristeraidat sulatetulla tummalla suklaalla.
6. Ripottele pinnalle pikkaisen myös sormisuolaa. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
7. Siirrä konvehdit halutessasi pieniin makeisvuokiin. Säilytä pakastimessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka