1. Kuumenna kerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina. Sekoita tasaiseksi (ja lisää viimeiseksi alkoholi).
2. Peitä. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
3. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Jos teet käsin, käytä vinyylihanskoja! Laita pakastimeen kovettumaan.
4. Temperoi valkosuklaa. Laita suklaa vesihauteeseen ja tarkkaile lämpötilaa kunnes se nousee 40 asteeseen. Jäähdytä 26-27 asteeseen. Nosta taas lämpötilaa 29 asteeseen. Nyt suklaa on valmis käytettäväksi.
5. Kasta tryffelit haarukan avulla valkosuklaassa. Käytä sulatuksessa kapeaa, korkeareunaista kattilaa tai astiaa, jotta kastaminen on helpompaa. Valuta koristeraidat sulatetulla tummalla suklaalla.
6. Ripottele pinnalle pikkaisen myös sormisuolaa. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
7. Siirrä konvehdit halutessasi pieniin makeisvuokiin. Säilytä pakastimessa.