Keksit
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
- Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Käytä apuna keittiövakaa.
- Lisää jauhot ja mausteet ohjeen mukaan. Saat kolme erimakuista keksitaikinaa.
- Kauli taikina leivinpaperille. Anna jähmettyä hetki kylmässä.
- Leikkaa samasta taikinasta aina samalla muotilla niin monta kuin mahtuu. Kuori ylimääräinen taikina pois keksien ympäriltä.
- Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
- Anna jäähtyä
Kuorrute
- Vatkaa valkuaiset sekaisin tomusokerin kanssa.
- Värjää ja ohenna seuraavasti:
- HUOM! Lisää vain aavistus vettä kerrallaan.
- STIFF – älä ohenna. Kuviotyllat
- PIPE – tarkkaan pursotukseen sopivaa kuorrutetta. Pitää muotonsa ja tulee hyvin tyllasta läpi.
- FLOOD – täyttöön sopiva kuorrute. Sopivaa kun tasoittuu noin 10-15 sekunnissa.
- valkoinen
- stiff
- pipe
- fluid
- turkoosi
- pipe
- fluid
- punainen
- stiff
- pipe
- fluid
- vihreä
- stiff
- fluid
- ruskea
- stiff
Esimerkkejä koristelutekniikoista, joita ainakin käytän
- Kuorrutteen ”tohotus”
- wet on wet
- stiff pursotus, esim. koristereuna, lehdet, ruusu
- koristepursotukset, esim. pitsi, ruusu (laveerataan siveltimellä, ”embroidery”)