Koko Suomi leipoo: Sillileivos

Sillileivos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Täyte

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 3 uutta perunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 l vettä
  • 10 viipaletta Maalahden limppua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 3 prk inkivääri-limesilliä
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia (n. 2 dl)
  • 2 makeaa omenaa
  • 2 tl Szechuanin pippuria

Koristeluun

  • 10 salaatinlehteä (keräsalaatti)
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 300 g ranskankermaa
  • 5 oksaa tilliä
  • 1 iso punajuuri

Valmistusohje

Raaputa perunat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kananmunat kypsiksi. Paloittele leipä pikkusormen pään kokoisiksi kuutioiksi. Paista leipäkuutioita öljyssä kunnes ne saavat väriä. Mausta ripauksella suolaa.

Paloittele silli ja omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuutioi keitetyt perunat pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kananmunan valkuaiset. Säästä keltuaiset. Sekoita kaikki kuutioidut ja silputut ainekset. Mausta hienonnetulla pippurilla.

Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Jaa isot salaatinlehdet tarjoiluastialle. Lusikoi voileipäkakkua muottiin, paina ”männällä” tasaiseksi ja tiiviiksi, nosta sitten muotti pois. Tee näin kaikki leivokset. Pursota koristeeksi ranskankermaa. Lisää pinnalle vielä hienonnettua keltuaisesta ja pippurirouhetta.

 


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!