Tuulihatut
Sami valmistaa juhlien ykkösnaposteltavia, tuulihattuja. Nämä ovat helppoja tehdä ja muuntuvat erilaisiksi täytteiden avulla.
Ainekset
- 1/2 l maitoa
- 150 g voita
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- 8 kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Sinihomejuustotäyte
- 200 g sinihomejuustoa
- 1 dl kermaa
- persiljaa
Tonnikalatäyte
- 1 prk tonnikalaa
- 1 dl smetanaa
- kirveliä
Palvikinkkutäyte
- 200 g palvikinkkua
- 100 g tuorejuustoa
- basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Valitse teräskattila, jota voit käyttää taikinan valmistamisessa. Kiehauta maito ja voi, mausta sokerilla ja suolalla. Ota kattila pois hellalta. Sekoita vehnäjauhot kuuman maidon joukkoon sileäksi taikinaksi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina ei enää tartu kattilan reunoille.
Anna jäähtyä hiukan ja lisää siihen kananmunat yksitellen, yhä sekoittaen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota parin-kolmen sentin nokareita leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jäähdytä, halkaise ja täytä tuulihatut.
Täytteet:
Sinihomejuusto:
Raasta juusto ja sekoita siihen voimakkaasti vatkaten kermaa. Mausta lopuksi leikatulla persiljalla.
Tonnikala:
Murskaa tonnikala sileäksi tehosekoittimella ja notkista smetanalla. Mausta silputulla kirvelillä.
Palvikinkku:
Murskaa palvikinkku tehosekoittimella ja lisää tuorejuusto. Mausta silputulla basilikalla ja valkosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku