Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Stollen-pullat

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps6_tekninen_2988
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 14.02.2022 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa teknisessä tehtävässä leivotaan Stollen-pullia.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 8

Taikina

  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 220 g
  • Valio maito 100 ml
  • hiiva 15 g
  • sokeri 40 g
  • suola 4 g
  • Valio voi 55 g
  • kananmuna 1 kpl
  • muskottipähkinä 1 tl
  • vaniljasokeri 1 tl
  • mantelirouhe 30 g
  • Sun-Maid rusinoita 55 g
  • sokeroidut hedelmät 65 g
  • rommi n.15 ml

Täyte

  • mantelimassa 80 g
  • (mantelijauho, tomusokeri, vesi)
  • Sun-Maid rusinat ja sokeroidut hedelmät

Glaseeraus paiston jälkeen

  • kuivattu aprikoosi 40 g
  • vesi
  • sokeri
  • Valio voi 55 g

Koristelu

  • Tomusokeri
  • Pitsi
  • Kandeerattu appelsiinin kuori

Pitsi

  • rypsiöljy 50 ml
  • vesi 40 ml
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Laita rusinat ja hedelmät kulhoon. Kaada rommia päälle. Laita kelmu päälle ja jätä imeytymään. Sekoita kädenlämpöinen maito, hiiva ja 70 g vehnäjauhoja isossa kulhossa. Laita kelmu päälle ja jätä huoneenlämpöön vähintään 10 minuutiksi. Sekoita voi, suola, mausteet ja sokeri pehmeäksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki aineet, lukuun ottamatta hedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä ja vaivaa taikinaksi. Lisää loput aineet. Anna kohota.

Valmista mantelimassa. Sekoita joukkoon rusinoita ja sokeroituja hedelmiä. Laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan. Muotoile paloista suorakaiteen muotoisia, laita keskelle marsipaani-hedelmä-rusinapötkö. Käännä reunat keskelle ja paina niin, että keskellä jää kohouma. Kohota. Paista noin 190 asteessa kypsäksi. Pistele muutamia reikiä coctailtikulla.

Keitä aprikoosista löysähkö hilloke, soseuta tasaiseksi. Lisää voi. Voitele paistetut stollen-pullat.  

Valmista kandeerattuja appelsiinin kuoria koristeseksi.

Pitsin valmistus. Sekoita kaikki aineet kulhossa vispilällä. Paista paistinpannulla pieni määrä kerrallaan. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään.

Viimeistele stollen-pullat tomusokerilla, pitsillä ja kandeeratuilla appelsiinin kuorilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit