Koko Suomi leipoo: Stollen-pullat
Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa teknisessä tehtävässä leivotaan Stollen-pullia.
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 45min
- Annosmäärä: 8
Taikina
- Sunnuntai erikoisvehnäjauho 220 g
- Valio maito 100 ml
- hiiva 15 g
- sokeri 40 g
- suola 4 g
- Valio voi 55 g
- kananmuna 1 kpl
- muskottipähkinä 1 tl
- vaniljasokeri 1 tl
- mantelirouhe 30 g
- Sun-Maid rusinoita 55 g
- sokeroidut hedelmät 65 g
- rommi n.15 ml
Täyte
- mantelimassa 80 g
- (mantelijauho, tomusokeri, vesi)
- Sun-Maid rusinat ja sokeroidut hedelmät
Glaseeraus paiston jälkeen
- kuivattu aprikoosi 40 g
- vesi
- sokeri
- Valio voi 55 g
Koristelu
- Tomusokeri
- Pitsi
- Kandeerattu appelsiinin kuori
Pitsi
- rypsiöljy 50 ml
- vesi 40 ml
- Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g
Valmistusohje
VALMISTUSOHJEET: Laita rusinat ja hedelmät kulhoon. Kaada rommia päälle. Laita kelmu päälle ja jätä imeytymään. Sekoita kädenlämpöinen maito, hiiva ja 70 g vehnäjauhoja isossa kulhossa. Laita kelmu päälle ja jätä huoneenlämpöön vähintään 10 minuutiksi. Sekoita voi, suola, mausteet ja sokeri pehmeäksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki aineet, lukuun ottamatta hedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä ja vaivaa taikinaksi. Lisää loput aineet. Anna kohota.
Valmista mantelimassa. Sekoita joukkoon rusinoita ja sokeroituja hedelmiä. Laita jääkaappiin tai pakastimeen.
Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan. Muotoile paloista suorakaiteen muotoisia, laita keskelle marsipaani-hedelmä-rusinapötkö. Käännä reunat keskelle ja paina niin, että keskellä jää kohouma. Kohota. Paista noin 190 asteessa kypsäksi. Pistele muutamia reikiä coctailtikulla.
Keitä aprikoosista löysähkö hilloke, soseuta tasaiseksi. Lisää voi. Voitele paistetut stollen-pullat.
Valmista kandeerattuja appelsiinin kuoria koristeseksi.
Pitsin valmistus. Sekoita kaikki aineet kulhossa vispilällä. Paista paistinpannulla pieni määrä kerrallaan. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään.
Viimeistele stollen-pullat tomusokerilla, pitsillä ja kandeeratuilla appelsiinin kuorilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi