Koko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson teknisessä tehtävässä, kilpailijoiden piti leipoa Omenastruudelia ja vaniljakastiketta.
Kuori
- 200 g vehnäjauho
- ripaus suolaa
- 40 grypsiöljyä
- 80 g vettä
- 20 g kananmuna
- 80 g voita voiteluun
Täyte
- 450 g omena (hapan)
- 40 g pähkinärouhetta
- 30 g rusinoita
- 80 g fariinisokeria
- 1 kpl sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunan mehu
- 2 tl kaneli
- 1 tl vaniljasokeri
- 30 g korppujauhoja
Vaniljakastike
- 200 g täysmaitoa
- 100 g kuohukermaa
- 1/2 vaniljatanko
- keltuaisia
- sokeria
- maizenaa
Valmistusohje
Sekoita vehnäjauhot, suola ja vesi taikinaksi. Lisää lopuksi osa öljystä (jätä osa öljystä työskentelyvaiheeseen) ja vaivaa vielä hetken ajan. Taikinaan tulee vaivata erittäin hyvä sitko.
Pyöritä taikina palloksi, voitele öljyllä ja anna levätä muovin alla.
Valmista täyte
Kuori ja kuutio omenat paloiksi. Yhdistä ja sekoita kaikki täytteen raaka-aineet (ei korppujauhoja).
Kaulitse taikina ohueksi ympyrän muotoiseksi jauhotetun leivinpaperin tai kostutetun leivinliinan päällä. Voitele taikina öljyllä ja anna levätä hetki. Laita kädet taikinan alle ja venyttele taikina hyvin ohueksi ja isoksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit venytellä taikinaa myös pöydän päällä. Taikinan tulee olla läpikuultavan ohut. Voit leikata paksuja reunapaloja pois.
Sulata voi ja voitele taikina voisulalla (säästä osa voisulasta pinnalle).
Ripottele korppujauho voidellun taikinan päälle.
Levitä täyte lyhyemmälle sivulle. Käärii taikina rullalle leivinpaperia tai leivinliinaa apuna käyttäen. Rutista päädyt kiinni.
Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi kääntää omenastruudelia sarven tms. muotoseksi (huomioi tarjoiluastia)
Sivele pinta voisulalla.
Paista 200 asteessa 20 – 40 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi leivinliinan alla peitettynä.Siivilöi päälle tomusokeria.
Valmista vaniljakastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku