Mustikkakukkoset:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina litteäksi kelmun väliin ja laita hetkeksi kylmään tai pakastimeen.
Sekoita täytteen kaikki raaka-aineet keskenään.
Voitele vuoat voisulalla huolellisesti.
Valmista mustikkakukkoset vuokiin;
2/3 taikinaa pohjaksi ja reunoille
Täytteeksi mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhoja sekä sokeria makeuttamaan
1/3 taikinaa kansiin.
Painele taikinakannet huolellisesti kiinni sormin nipistämällä tai haarukalla.
Pistele kanteen reikiä.
Paista mustikkakukkosia 200 asteisessa uunissa kypsiksi.
Irrota hiukan jäähtyneinä vuoista.
Tarjoile itsetehdyn jäätelön kanssa.
Vaniljajäätelöpohja
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatanko kattilaan - anna kiehahtaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
Poista vaniljatanko maidosta. Kaada vaniljamaito munasokeriseokseen.
Kaada maitoa takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua.
Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja yhdistä se varovasti kiisselin joukkoon.
Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.
Voit halutessasi maustaa jäätelön. Käytettävänäsi on seuraavia raaka-aineita;
kardemummarouhe
inkiväärijauhe (jauhe)
kaneli (jauhe)
vaahterasiirappi
mustikka (pakaste)
pikakahvijauhe
kaakaojauhe
pähkinöitä
tumma suklaa
Viimeistele mustikkakukkoset tomusokerilla.
Tarjoile mustikkakukkoset jäätelön kanssa.