Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä - Mustikkakukkoset jäätelöllä

Jakso 7.Mustikkakukkoset jäätelöllä.EMMI
Julkaistu 09.11.2017 15:22

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa mustikkakukkosia sekä jäätelöä. Kokeile kotona!

Kuoritaikina

  • Voi 175 g
  • Sokeri 95 g
  • Kananmuna 1 kpl
  • Leivinjauhe 1 tl
  • Ruisjauho 185 g
  • Vehnäjauho 80 g

Täyte

  • Mustikoita n. 350 g
  • Sokeria
  • Vaniljasokeria
  • Perunajauhoja
  • Vuokien voiteleluun: Sulatettu voi tai vuokaspray
  • Viimeistelyyn: Tomusokeri

Vaniljajäätelöpohja

  • Täysmaitoa 200 g
  • vaniljatanko 1/2
  • keltuaisia 2 kpl
  • sokeria 70 g
  • kuohukermaa 300 g

Valmistusohje

Mustikkakukkoset:

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina litteäksi kelmun väliin ja laita hetkeksi kylmään tai pakastimeen.

Sekoita täytteen kaikki raaka-aineet keskenään.

Voitele vuoat voisulalla huolellisesti.

Valmista mustikkakukkoset vuokiin;

2/3 taikinaa pohjaksi ja reunoille

Täytteeksi mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhoja sekä sokeria makeuttamaan

1/3 taikinaa kansiin.

Painele taikinakannet huolellisesti kiinni sormin nipistämällä tai haarukalla.

Pistele kanteen reikiä.

Paista mustikkakukkosia 200 asteisessa uunissa kypsiksi.

Irrota hiukan jäähtyneinä vuoista.

Tarjoile itsetehdyn jäätelön kanssa.

Vaniljajäätelöpohja

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatanko kattilaan - anna kiehahtaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi.

Poista vaniljatanko maidosta. Kaada vaniljamaito munasokeriseokseen.

Kaada maitoa takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua.

Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja yhdistä se varovasti kiisselin joukkoon.

Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.

Voit halutessasi maustaa jäätelön. Käytettävänäsi on seuraavia raaka-aineita;

kardemummarouhe

inkiväärijauhe (jauhe)

kaneli (jauhe)

vaahterasiirappi

mustikka (pakaste)

pikakahvijauhe

kaakaojauhe

pähkinöitä

tumma suklaa

Viimeistele mustikkakukkoset tomusokerilla.

Tarjoile mustikkakukkoset jäätelön kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit