Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä - Mustikkakukkoset jäätelöllä
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa mustikkakukkosia sekä jäätelöä. Kokeile kotona!
Kuoritaikina
- Voi 175 g
- Sokeri 95 g
- Kananmuna 1 kpl
- Leivinjauhe 1 tl
- Ruisjauho 185 g
- Vehnäjauho 80 g
Täyte
- Mustikoita n. 350 g
- Sokeria
- Vaniljasokeria
- Perunajauhoja
- Vuokien voiteleluun: Sulatettu voi tai vuokaspray
- Viimeistelyyn: Tomusokeri
Vaniljajäätelöpohja
- Täysmaitoa 200 g
- vaniljatanko 1/2
- keltuaisia 2 kpl
- sokeria 70 g
- kuohukermaa 300 g
Valmistusohje
Mustikkakukkoset:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina litteäksi kelmun väliin ja laita hetkeksi kylmään tai pakastimeen.
Sekoita täytteen kaikki raaka-aineet keskenään.
Voitele vuoat voisulalla huolellisesti.
Valmista mustikkakukkoset vuokiin;
2/3 taikinaa pohjaksi ja reunoille
Täytteeksi mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhoja sekä sokeria makeuttamaan
1/3 taikinaa kansiin.
Painele taikinakannet huolellisesti kiinni sormin nipistämällä tai haarukalla.
Pistele kanteen reikiä.
Paista mustikkakukkosia 200 asteisessa uunissa kypsiksi.
Irrota hiukan jäähtyneinä vuoista.
Tarjoile itsetehdyn jäätelön kanssa.
Vaniljajäätelöpohja
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatanko kattilaan - anna kiehahtaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
Poista vaniljatanko maidosta. Kaada vaniljamaito munasokeriseokseen.
Kaada maitoa takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua.
Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja yhdistä se varovasti kiisselin joukkoon.
Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.
Voit halutessasi maustaa jäätelön. Käytettävänäsi on seuraavia raaka-aineita;
kardemummarouhe
inkiväärijauhe (jauhe)
kaneli (jauhe)
vaahterasiirappi
mustikka (pakaste)
pikakahvijauhe
kaakaojauhe
pähkinöitä
tumma suklaa
Viimeistele mustikkakukkoset tomusokerilla.
Tarjoile mustikkakukkoset jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka