Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Viinerit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa herkullisia viinereitä.
Ainekset 15-20 kpl
- Vesi 180 g
- Tuore hiiva 30 g
- suola ½ tl
- sokeria 40 g
- kananmunaa 100 g
- voi 40 g
- vehnäjauhoja n. 450 g
Kaulintaan
- Voita 250 g + vehnäjauhoja 30 g
- Itse keitetty vaniljakreemi (ennen paistoa)
- Mansikkahillo (paiston jälkeen)
Vaniljakreemi
- kermamaito 250
- vaniljatanko 1 kpl
- keltuainen 60 g
- Sokeri 65 g
- Maizena 20 g
- voi (suolaton) pieni nokare
Viimeistelyyn
- Tuore mansikka
- Tomusokeri, suklaa
Valmistusohje
Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä.Kaulintavoin pitää olla noin 20 asteista.
Sekoita kaikki raaka-aineet (lukuun ottamatta kaulintavoita) nopeasti sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään sen aikaa, että teet kaulintavoiseoksen valmiiksi.
Sekoita kaulintavoi ja kylmät vehnäjauhot nopeasti koukulla sekaisin (ei saa lämmetä liikaa).Painele rasvaseos litteäksi neliöksi.
Muotoile taikinasta neliö (isompi kuin rasvaneliö). Aseta rasva vinosti keskelle taikinaneliötä. Nosta taikinan kulmat rasvan päälle. Painele taikina kevyesti ohuemmaksi.
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi (noin 1,5 vahvuiseksi) – taittele kolmeen osaan, puhdista kerrosten välistä jauhot pois. Laita taikina hyvin peitettynä pakastimeen 10 minuutiksi.
Aloita kauliminen uudelleen ja taittele nyt neljään osaan. Laita taikina jääkaappiin 10 minuutiksi.
Kaulitse taikina vielä kerran ja taita kolmeen osaan. Anna levätä jääkaapissa ennen viinereitten muotoilua.
Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.Valmista vaniljakreemi kaulintakertojen välissä.
Kaulitse taikina ohuehkoksi suorakaiteen malliseksi. Leikkaa levystä neliöitä.
Nosta taikinakulmat keskelle. Ja laita viinerineliöt kapseleihin.
Kohota viinerit. Voit halutessasi voidella viinerit kananmunalla.
Painele keskusta hiukan alaspäin. Laita keskelle keitetty vaniljakreemi.
Paista yli 200 asteisessa uunissa kypsiksi.
Viimeistele viinerit mansikka hillolla, tuoreilla mansikoilla ja tomusokerilla tai suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"