Mainos

Koko Suomi leipoo: Sydänpulla

koko_suomi_leipoo_s8_eps1_beautyshots_tekninen_tehtävä_iida_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin sydänpulla.

  • Aktiivinen valmistusaika: 1h 45min
  • Annosmäärä: 12 kpl

Pullataikina

  • 200 g maito
  • 25 g hiiva, tuore
  • 80 g (n. 1 dl) sokeri
  • 5 g (n. ½ kpl) kananmuna
  • 1 tl kardemumma
  • n. 450 g (n. 7 dl) sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ½ tl suola
  • 80 g voi

Pullatäyte -keksitaikina

  • 130 g voi
  • 150 g (n. 1 ¾ dl) sokeri
  • 50 g (n. ¾ dl) fariinisokeri
  • 1tl vaniljasokeri
  • 55 g (1 kpl) kananmuna
  • 25 g (1 kpl) keltuainen
  • 140g (n. 2¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 40g(n. ¾ dl) mantelijauhe
  • 1 tl leivinjauhe
  • n. 20 g vadelmarouhe
  • ripaus suolaa
  • punainen elintarvikeväri
  • Koristelu ennen paistoa tai paiston jälkeen: Omavalintainen
  • raesokeri
  • tomusokeri
  • hyytelösokeri
  • sokeri
  • glukoosisiirappi
  • kananmuna
  • valkosuklaa
  • voi
  • sitruuna
  • punainen pastaväri

Valmistusohje

PULLATAIKINA: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää 150 g vehnäjauhoja. Sekoita huolellisesti, peitä muovillatai kelmulla,jätä lämpimään paikkaan 10 –15 minuutiksi. Sekoita esitaikinaan kananmuna, kardemumma, sokeri ja loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa pehmeäksi ja elastiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 –15 minuuttia.

KEKSITAIKINA: Vaahdota voija sokeritkevyesti. Lisää kananmuna ja keltuainen, sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Värjää punaisella elintarvikevärillä. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi matoksi.Voit laittaa hetkeksi kylmään.Huom! Kaulitse lopulliseen kokoon, kun olet kaulinut pullataikinan.

PULLAN MUOTOILU: Kaulitse pullataikinaleveydeltään noin 40 cmlevyksi. Kaulitse keksitaikina niin, että se jää ylä-ja alareunasta vähän pienemmäksi kuin pullataikina. Laita keksilevy pullataikinan päälle. Rullaa levy ylhäältä ja alhaalta kohti keskustaa, kunnes rullat kohtaavat. Leikkaa viipaleiksiterävällä veitsellä tai metalliraapalla. Käännä pullataikinapalat ja litistä hiukan kädellä. Muotoile pullasydämen malliseksi vetämällä kärkeä kapeammaksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota.

PULLAN PAISTO JA VIIMEISTELY: Voitele pullat halutessasi kananmunalla. Paista noin 180 -200 asteisessa uunissa kypsäksi. Viimeistele haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäenjoko ennen paistoa tai paiston jälkeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!