Makeat hampurilaiset
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 1 pala tuorehiivaa
- 1 muna
- 2 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 15-16 dl vehnäjauhoja
- 200 g margariinia tai voita sulatettuna
- sahramia
- 1 tl kardemummaa
Täyte
- 3 dl pakastevadelmia
- ¼ tuoreesta ananaksesta
- 1-2 banaania
- basilikan lehtiä
- 1 rkl fariinisokeria
Kermavaahto
- 2 dl kermavaahtoa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl Amarettoa
Valmistusohje
Tee ensin pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Voit kylmällä ilmalla laittaa jauhot hetkeksi lämpimään uuniin, jotta kohoaminen nopeutuu. Sekoita maidon ja hiivan joukkoon sokeri, suola sekä kananmuna ja mausteet. Lisää maitoseokseen ensin puolet vehnäjauhoista ja sekoita hyvin, että saat paksun vellin. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan, kunnes voit alkaa vaivaamaan taikinaa käsin. Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikinaa lisäten tarvittaessa vehnäjauhoja. Taikinasta tulee samettinen, kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista nätiksi palloksi, kun olet vaivannut tarpeeksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä pitkiksi tangoiksi ja jaa ne edelleen noin tusinaan. Pullien on hyvä olla ainakin keskikokoisia, että saat kaikki herkulliset täytteet mahtumaan kansien väliin! Pyöräytä pullat pyöreiksi ja nostata vielä puolisen tuntia liinan alla. Voitele kananmunalla ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Uunin paahtaessa pullat kullankeltaisiksi, leikkaa ananaksesta kuori sekä keskiosan kova varsi ja leikkaa hedelmälihasta ohuita (noin 3 mm paksuja) lastuja. Levitä siivut lautaselle. Leikkaa banaani vinottain myös ohuiksi lastuiksi, tämä on helpompaa nuoremmalla banaanilla, mutta kypsemmän yksilön voi leikata reilummiksi viipaleiksi, koska se on pehmeää. Levitä myös banaani lautaselle. Valuta hedelmien päälle ananaksesta leikkuulaudalle valunut mehu sekä ruokalusikallinen Amarettoa. Ripottele fariinisokerilla ja anna hetken levätä. Painele sulaneita vadelmia haarukalla pienemmäksi. Jos haluat lisätä niihin makeutta, ripottele sekaan ripaus fariinisokeria ja sekoita. Vatkaa kermavaahto pursotuskovaksi.
Kun pullat ovat paistuneet ja jäähtyneet, leikkaa ne halki ja ala täyttämään. Aloita levittämällä pohjaan vadelmamössöä. Lado vadelman päälle 2-3 siivua marinoitua ananasta ja saman verran banaania. Sitten pari basilikan lehteä. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja laita kansi päälle. Tarjoa makeat hampurilaiset heti täyttämisen jälkeen. Kesällä voit käyttää tuoreita marjoja, kuten viinimarjoja ja oman pihan omenahilloa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku