Mainos

Korvapuustit itse tehden tai pakastetaikinasta

Kanelin tuoksua ja muhevaa makua – korvapuusti on suomalaisten kotoinen herkku. Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen. Pakastetaikinoiden ansiosta leipominen on nyt helppoa ja nopeaa

n. 16 kpl

  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
  • 100 g voita tai margariinia

Tai

  • 2 pkt pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1kg)

Väliin

  • 50-100 g voi- tai margariinisulaa
  • 1/2-1 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1-2 rkl kanelia

Voiteluun ja päälle

  • kananmuna raesokeria

Valmistusohje

Jos leivot itse taikinan:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaaviloi taikina suorakaiteenmuotoon (n. 50 x 50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levy tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin.

Leikkaa rulla 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Jos käytät pakastepullataikinaa:

Laita taikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa margariinia (esim. pullomargariinia) tai voisulaa. Ripottele tämän päälle fariinisokeria ja kanelia melko runsaasti. kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle (rullaa siis niin päin, että tulee paksumpi rulla) ja jätä sauma alaspäin.

Leikkaa jokainen rulla 2-3 osaan ja paina keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!