Koko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, Merja
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.
Kuppikakut
- 5 dl erikoisvehnäjauhoja
- 4 dl sokeria (siro)
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1½ tl kardemummaa
- 1½ tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl pomeranssia
- 2 kpl kananmunia
- 1 prk/200 g kermaviiliä
- 2 dl rypsiöljyä
Karamellisoidut omenat
- 2 kpl (n. 200 g) Granny Smith omenoita
- 15 g voita
- 40 g fariinisokeria
Sitruunatahna
- 2 kpl kananmunankeltuaista
- ½ dl sokeria
- 0,2 dl sitruunamehua
- ½ rkl raastettua sitruunan kuorta
- 65 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
Voikreemi
- 200 g pehmeää voita
- 230 g tomusokeria
- 1½ tl vaniljauute
- 2½ rkl maitoa
- ½-1 tl kanelia
Valmistusohje
KUPPIKAKUT: Laita uuni lämpenemään n. 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita hyvin keskenään kermaviili ja kananmunat ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen, vaikka puulastalla/-haarukalla tai tukevalla vispilällä. Lisää joukkoon öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
• Aseta kuppikakkuvuokaan paperiset muffinssivuoat ja täytä ne tasaisesti (12kpl). Paista 200 asteisessa uunissa noin 15–20 min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Jäähdytä.
KARAMELLISOIDUT OMENAT: Kuori ja kuutioi omena pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa/paistinpannulla ja lisää fariinisokeri. Lisää kuutioitu omena.
• Hauduta miedolla lämmöllä n. 5–10 min. Jäähdytä.
SITRUUNATAHNA: Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sitruunamehu ja –kuoriraaste koko ajan vatkaten. Jatka kuumentamista ja vatkaamista, kunnes seos on sakeaa. Nosta pois vesihauteesta ja anna jäähtyä kokonaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi palasina erissä sitruunakiisselin joukkoon. Lisää viimeiseksi vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Yhdistä omenat ja sitruunatahna.
VOIKREEMI: Vatkaa voi kevyesti. Lisää vähitellen siivilöity tomusokeri. Lisää vaniljauute ja maito, jatka vatkaamista, kunnes on kuohkeaa.
KUPPIKAKKUJEN KOKOAMINEN: Paina kolot kuppikakkuihin omenaporalla ja jaa täyte tasaisesti koloihin. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa M1 tylla.
Pursota voikreemi kuppikakkujen päälle nätisti.
KORISTELU: Värjää loppu voikreemi:
o Punaiseksi, sydämiin 4 kpl
o Keltaiseksi, emojiin jossa keltainen pohja 8 kpl
o Mustaksi, suut ja silmät 8 emojiin
o Siniseksi, pisarat 4 emojiin
Pursota sydämet ja keltaiset pyöreät emojit ensin pienellä tähtityllalla kuppikakkujen
keskelle. Pursota suut, silmät ja pisarat pienellä pyöreällä 2 mm tyllalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku