Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, Merja

koko_suomi_leipoo_s09_eps1_beautyshots_taidonna25C225A8yte_tehta25C225A8va25C225A8_memmu_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 20.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.

Kuppikakut

  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria (siro)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1½ tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl pomeranssia
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 prk/200 g kermaviiliä
  • 2 dl rypsiöljyä

Karamellisoidut omenat

  • 2 kpl (n. 200 g) Granny Smith omenoita
  • 15 g voita
  • 40 g fariinisokeria

Sitruunatahna

  • 2 kpl kananmunankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 0,2 dl sitruunamehua
  • ½ rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 65 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Voikreemi

  • 200 g pehmeää voita
  • 230 g tomusokeria
  • 1½ tl vaniljauute
  • 2½ rkl maitoa
  • ½-1 tl kanelia

Valmistusohje

KUPPIKAKUT: Laita uuni lämpenemään n. 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita hyvin keskenään kermaviili ja kananmunat ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen, vaikka puulastalla/-haarukalla tai tukevalla vispilällä. Lisää joukkoon öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
• Aseta kuppikakkuvuokaan paperiset muffinssivuoat ja täytä ne tasaisesti (12kpl). Paista 200 asteisessa uunissa noin 15–20 min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Jäähdytä.

KARAMELLISOIDUT OMENAT: Kuori ja kuutioi omena pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa/paistinpannulla ja lisää fariinisokeri. Lisää kuutioitu omena.
• Hauduta miedolla lämmöllä n. 5–10 min. Jäähdytä.

SITRUUNATAHNA: Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sitruunamehu ja –kuoriraaste koko ajan vatkaten. Jatka kuumentamista ja vatkaamista, kunnes seos on sakeaa. Nosta pois vesihauteesta ja anna jäähtyä kokonaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi palasina erissä sitruunakiisselin joukkoon. Lisää viimeiseksi vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Yhdistä omenat ja sitruunatahna.

VOIKREEMI: Vatkaa voi kevyesti. Lisää vähitellen siivilöity tomusokeri. Lisää vaniljauute ja maito, jatka vatkaamista, kunnes on kuohkeaa. 

KUPPIKAKKUJEN KOKOAMINEN: Paina kolot kuppikakkuihin omenaporalla ja jaa täyte tasaisesti koloihin. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa M1 tylla.
Pursota voikreemi kuppikakkujen päälle nätisti. 

KORISTELU: Värjää loppu voikreemi:
o Punaiseksi, sydämiin 4 kpl
o Keltaiseksi, emojiin jossa keltainen pohja 8 kpl
o Mustaksi, suut ja silmät 8 emojiin
o Siniseksi, pisarat 4 emojiin

Pursota sydämet ja keltaiset pyöreät emojit ensin pienellä tähtityllalla kuppikakkujen
keskelle. Pursota suut, silmät ja pisarat pienellä pyöreällä 2 mm tyllalla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit