Kaikilla on omat suosikkikaalinsa – tässä voit valita suosikkisi tai valmistaa kaikki kolme: Ruskeaa kaalia, hieman hienostuneempaa punakaalia tai kermaista lehtikaalia.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Ruskea kaali

  • n. 2 kg hienoksi suikaloitua keräkaalia
  • 4 rkl margariinia tai ihraa
  • 3 rkl siirappia
  • n. ¾ l lientä tai kinkkulientä

Punakaali

  • 1 pieni punakaalinkerä, hienoksi suikaloituna
  • 2 rkl margariinia
  • 2-3 omenaa, lohkoina
  • 1 dl punaviiniä
  • 1-2 rkl siirappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 kokonaista valko- ja maustepippuria
  • 1-2 rkl viinimarjahyytelöä

Pitkäkaali

  • 1-2 lehtikaalia
  • kinkkulientä tai lihalientä
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskeakaali: Ruskista kaalit margariinissa tai ihrassa vähän kerrallaan ja laita uunipannuun. Laita päälle siirappia ja lientä.

2. Laita uunin keskitasolle n. 1 tunniksi tai kunnes kaali tuntuu valmiilta. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa lientä paistamisen aikana.

3. Punakaali: Paista kaalia pehmeämmäksi margariinissa padassa.

4. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti. Lisää vettä tai lientä tarvittaessa.

5. Pitkäkaali: Revi lehdet varsista ja huuhdo tarkoin. Laita ne kiehuvaan liemeen 5 minuutiksi. Valuta ja hienonna.

6. Laita kaali pataan, jossa on hieman margariinia pohjalla, lisää kermaa ja keittele kaali hiljalleen pehmeäksi. Mausta.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke