Joulun kaalit
Kaikilla on omat suosikkikaalinsa – tässä voit valita suosikkisi tai valmistaa kaikki kolme: Ruskeaa kaalia, hieman hienostuneempaa punakaalia tai kermaista lehtikaalia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Ruskea kaali
- n. 2 kg hienoksi suikaloitua keräkaalia
- 4 rkl margariinia tai ihraa
- 3 rkl siirappia
- n. ¾ l lientä tai kinkkulientä
Punakaali
- 1 pieni punakaalinkerä, hienoksi suikaloituna
- 2 rkl margariinia
- 2-3 omenaa, lohkoina
- 1 dl punaviiniä
- 1-2 rkl siirappia
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 3-4 kokonaista valko- ja maustepippuria
- 1-2 rkl viinimarjahyytelöä
Pitkäkaali
- 1-2 lehtikaalia
- kinkkulientä tai lihalientä
- n. 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskeakaali: Ruskista kaalit margariinissa tai ihrassa vähän kerrallaan ja laita uunipannuun. Laita päälle siirappia ja lientä.
2. Laita uunin keskitasolle n. 1 tunniksi tai kunnes kaali tuntuu valmiilta. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa lientä paistamisen aikana.
3. Punakaali: Paista kaalia pehmeämmäksi margariinissa padassa.
4. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti. Lisää vettä tai lientä tarvittaessa.
5. Pitkäkaali: Revi lehdet varsista ja huuhdo tarkoin. Laita ne kiehuvaan liemeen 5 minuutiksi. Valuta ja hienonna.
6. Laita kaali pataan, jossa on hieman margariinia pohjalla, lisää kermaa ja keittele kaali hiljalleen pehmeäksi. Mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka