Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulinen punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä keitto on saanut inspiraationsa venäläisestä keittiöstä ja ruokaisasta borssikeitosta, vaikkakin tämä on yksinkertaisempi muunnos. Lisänä maistuu hienosti smetana- tai ranskankermanokare. Tämä annos on tarkoitettu alkukeitoksi.

Neljälle

  • 400 g tuoreita punajuuria
  • 1 sipuli
  • 50 g kaalia
  • 2 perunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 l vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl punaviinietikkaa

Lisäksi

  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori perunat ja paloittele. Suikaloi kaali ja kuori valkosipulinkynsi. Pese ja kuori punajuuret ja raasta puolet niistä karkeasti.

2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja kaalia miedolla lämmöllä ja sekoitellen. Lisää vihannesliemi sekä punajuuriraaste ja kuumenna kiehuvaksi. Suolaa ja pippuroi. Keitä hiljaa, kunnes vihannekset pehmenevät, noin 10-15 minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää viinietikka.

4. Raasta loput punajuuret hienoksi ja siivilöi mehu. Lisää punajuurimehu keittoon ennen tarjoilua, juuri se antaa keitolle kauniin värin. Tarjoile smetana- tai ranskankermanokareen koristamana.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto