Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kookoksella maustettu lihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uudista jouluperinteitä ja kokeile välipäivinä eksoottista lihapataa! Mehevään lihapataan tarvitset kokonaisen kookospähkinän. Tarjoa keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 400 g paistilihaa
  • 2 dl kookosraastetta
  • 1½ dl kookosmaitoa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1/4 tl cayennenpippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa paistiliha kolmen senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Tee kookospähkinän päähän reikä ja kaada kookosmaito talteen (voit käyttää myös säilyke kookosmaitoa). Halkaise kookospähkinä ja koverra hedelmäliha. Poista ohut ruskea kuori ja raasta hedelmäliha. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat sitten suikaleiksi.

2. Kaada vesi, kookosmaito ja soijakastike pieniin kattilaan ja murusta joukkoon lihaliemikuutio. Keitä kastiketta minuutin ajan niin, että lihaliemikuutio liukenee. Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita sitten kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita, kunnes se sakenee.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi ja lisää joukkoon suola, pippuri, puristetut valkosipulinkynnet ja cayennenpippuri. Paista lihaa kaksi minuuttia ja sekoita sitten joukkoon paprikasuikaleet ja kookosraaste. Jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia. Kaada kastike lihojen päälle ja kiehauta vielä kerran.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata