Kookoksella maustettu lihapata

Uudista jouluperinteitä ja kokeile välipäivinä eksoottista lihapataa! Mehevään lihapataan tarvitset kokonaisen kookospähkinän. Tarjoa keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 400 g paistilihaa
  • 2 dl kookosraastetta
  • 1½ dl kookosmaitoa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1/4 tl cayennenpippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa paistiliha kolmen senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Tee kookospähkinän päähän reikä ja kaada kookosmaito talteen (voit käyttää myös säilyke kookosmaitoa). Halkaise kookospähkinä ja koverra hedelmäliha. Poista ohut ruskea kuori ja raasta hedelmäliha. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat sitten suikaleiksi.

2. Kaada vesi, kookosmaito ja soijakastike pieniin kattilaan ja murusta joukkoon lihaliemikuutio. Keitä kastiketta minuutin ajan niin, että lihaliemikuutio liukenee. Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita sitten kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita, kunnes se sakenee.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi ja lisää joukkoon suola, pippuri, puristetut valkosipulinkynnet ja cayennenpippuri. Paista lihaa kaksi minuuttia ja sekoita sitten joukkoon paprikasuikaleet ja kookosraaste. Jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia. Kaada kastike lihojen päälle ja kiehauta vielä kerran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!