Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa

Malesialaiset lihavartaat marinoidaan mausteisessa kookosmaidossa. Herkulliset vartaat tarjotaan tulisen maapähkinäkastikkeen kera. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.

4 annosta

  • 800 g paahtopaistia
  • 12 liotettua puuvarrasta

Marinadi

  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl kookosmaitoa tiivisteenä

Kastike

  • 3 tl kookospähkinä- tai maissiöljyä
  • 6 pientä, kuivattua chilipalkoa hienonnettuna
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 4 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita marinadi. Kun kaikki sokeri on liuennut, pane lihat marinoitumaan. Anna marinoitua viileässä vähintään tunti, välillä lihaa kääntäen.

2. Kuumenna kattilassa öljy kastiketta varten. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet ja hienonnetut chilit. Sekoita huolella ja lisää sambal oelek. Lisää kookosmaito ja hauduta 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää maapähkinävoi sekä soija ja jatka sekoittamista, kunnes kastike on sakeaa ja kermaista. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

3. Pujota lihapalat vartaisiin ja grillaa noin 5 minuuttia. Kääntele välillä. Tarjoa vartaat kastikkeen ja keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.