Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ideoita maistuviin korvapuusteihin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 16 kpl

Taikina

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (1 kg) tai pullataikinaa (3 dl nestettä)

Herkkupuustit

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia

Mantelipuustit

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
  • 100 g mantelirouhetta

Toscapuustit

  • n. 75 g mantelikuorrutusseosta

Hedelmäpuustit

  • n. 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
  • kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta

Voiteluun

  • kananmuna, raesokeria

Valmistusohje

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.

Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 min.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Korvapuusti