Ideoita maistuviin korvapuusteihin
Ainekset
- 16 kpl
Taikina
- 1 pkt pullataikinalevyjä (1 kg) tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
Herkkupuustit
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
- 1 rkl kanelia
Mantelipuustit
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
- 100 g mantelirouhetta
Toscapuustit
- n. 75 g mantelikuorrutusseosta
Hedelmäpuustit
- n. 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
- kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta
Voiteluun
- kananmuna, raesokeria
Valmistusohje
Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.
Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuvat korvat.
Anna puustien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 min.
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka