Mainos

Mantelipuustit

Pullataikinalevyistä leivot kätevästi puustit tai kierteet. Nämä puustit täytetään kanelin ja sokerin sijaan mantelirouheella. Puustien täytteeksi sopivat myös erilaiset pähkinärouheet tai pinjansiemenet.

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä
  • (pakaste 1 kg = 8 levyä g)
  • tai pullataikinaa (3 dl nestettä)

Täyte

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 100 g mantelirouhetta

Voiteluun

  • munaa, raesokeria

Valmistusohje

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä mantelirouhetta. Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuu korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!