Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita ne hyvin väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.
Paina kohonneiden pullien keskelle iso syvennys juomalasilla. Voitele pullien reunat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nois 2-3 rkl rahka(rusina)seosta. Voit laittaa rahkan päälle koristeeksi kirsikan ja /tai persikkaviipaleen.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
VINKKI: Voit leipoa pullat myös pakastepullataikinasta! Muista, että hiivataikina vaatii lämpimän paikan kohotakseen kunnolla: aurinkoisen ikkunan, lämpimän vesialtaan (päälle) tai uunin, jossa on pikkulämpö (n. 45-astetta).
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy