Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile vaihteeksi paneerata porsaanseläke. Paistettujen vihannesten ja perunamuusin kanssa saat siitä ihanan aterian. Porsaanseläkkeen voi vaihtaa kyljyksiin.

Neljälle

  • 4 viipaletta porsaanseläkettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Vihannekset

  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl hillosipuleita

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 20 g voita
  • 3 1/3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, raastettua muskottia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi. Kuumenna maito. Muusaa perunat, lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, mausta vastajauhetulla muskotilla. Lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan samalla vatkaten muusia sopivan paksuiseksi.

2. Nuiji lihat sopivan paksuisiksi. Vatkaa muna syvällä lautasella. Kaada jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele lihat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

3. Vihannekset: Suikaloi paprikat ja kesäkurpitsa. Paista voissa, lisää hillosipulit. Tarjoile porsaanseläkkeen ja perunamuusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi