Oskarinleike
Ainekset
- 500 g porsaan tai vasikan ulkofileetä
- 2 kananmunaa
- vehnäjauhoja
- suolaa
- pippuria
- öljyä
- 8 pientä tankoparsaa
- choronia (bearnaise+tomaattipyree)
- 1 dl katkarapuja
- perunasosetta
Valmistusohje
Leikkaa filee annospaloiksi ja nuiji varovasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi kahden muovin välissä.
Jauhota leike vehnäjauhoilla, upota se sitten munan ja veden seokseen ja pyöritä uudestaan vehnäjauhoissa. Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista leike siinä rapeaksi.
Kuumenna pannulla kaksi parsatankoa jokaiseen annokseen.
Nosta leike lautaselle, parsatangot vieretysten lihan päälle, niiden päälle lusikallinen choron-kastiketta, tomaattipyreellä maustettua bearnaisea, ja lopuksi muutama silputtu katkarapu.
Annoksen kruunaa persiljatupsu.Lisäkkeeksi sopii vaikkapa perunasose ja vihreä salaatti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka