Oskarinleike

Ainekset

  • 500 g porsaan tai vasikan ulkofileetä
  • 2 kananmunaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • 8 pientä tankoparsaa
  • choronia (bearnaise+tomaattipyree)
  • 1 dl katkarapuja
  • perunasosetta

Valmistusohje

Leikkaa filee annospaloiksi ja nuiji varovasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi kahden muovin välissä.

Jauhota leike vehnäjauhoilla, upota se sitten munan ja veden seokseen ja pyöritä uudestaan vehnäjauhoissa. Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista leike siinä rapeaksi.

Kuumenna pannulla kaksi parsatankoa jokaiseen annokseen.

Nosta leike lautaselle, parsatangot vieretysten lihan päälle, niiden päälle lusikallinen choron-kastiketta, tomaattipyreellä maustettua bearnaisea, ja lopuksi muutama silputtu katkarapu.

Annoksen kruunaa persiljatupsu.Lisäkkeeksi sopii vaikkapa perunasose ja vihreä salaatti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.