Kreikkalainen salaatti

Oikeassa kreikkalaisessa salaatissa tietenkin niin fetajuusto, oliivit kuin öljykin ovat kreikkalaisia. Auringonkypsyttämät tomaatit kohottavat maut korkeuksiin.

Neljälle

  • 4 terttutomaattia
  • ½ kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 1 dl mustia kalamataoliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl kreikkalaista oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja jaa jokainen tomaatti kahdeksaan osaan. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin, raaputa siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurkku sitten 2x2 sentin kuutioiksi.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele karkeahkosti. Sekoita keskenään tomaatit, paprika, kurkku, sipuli, oliivit ja murennettu feta.

3. Sekoita toisiinsa viinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri ja tiputtele kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.