Kreikkalainen salaatti
Oikeassa kreikkalaisessa salaatissa tietenkin niin fetajuusto, oliivit kuin öljykin ovat kreikkalaisia. Auringonkypsyttämät tomaatit kohottavat maut korkeuksiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 terttutomaattia
- ½ kurkku
- 1 punasipuli
- 1 keltainen paprika
- 1 dl mustia kalamataoliiveja
- 200 g fetajuustoa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl kreikkalaista oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja jaa jokainen tomaatti kahdeksaan osaan. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin, raaputa siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurkku sitten 2x2 sentin kuutioiksi.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele karkeahkosti. Sekoita keskenään tomaatit, paprika, kurkku, sipuli, oliivit ja murennettu feta.
3. Sekoita toisiinsa viinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri ja tiputtele kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"