Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalainen salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oikeassa kreikkalaisessa salaatissa tietenkin niin fetajuusto, oliivit kuin öljykin ovat kreikkalaisia. Auringonkypsyttämät tomaatit kohottavat maut korkeuksiin.

Neljälle

  • 4 terttutomaattia
  • ½ kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 1 dl mustia kalamataoliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl kreikkalaista oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja jaa jokainen tomaatti kahdeksaan osaan. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin, raaputa siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurkku sitten 2x2 sentin kuutioiksi.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele karkeahkosti. Sekoita keskenään tomaatit, paprika, kurkku, sipuli, oliivit ja murennettu feta.

3. Sekoita toisiinsa viinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri ja tiputtele kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kreikkalainen salaatti