Kreikkalainen pinaattisalaatti
Tuoretta pinaattia on saatavilla monissa liikkeissä vuoden ympäri. Pinaatti sopii hyvin kreikkalaistyyliseen salaattiin yhdessä fetajuuston ja mustien oliivien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 2 litraa tuoretta, huuhdottua pinaattia
- 200 g fetajuustoa
- 20 mustaa oliivia
- 1 punasipuli
- 2 porkkanaa
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja punasipuli. Murenna juusto ja ripottele pinaatinlehdille. Asettele myös muut ainekset pinaattipedille.
2. Pirskottele salaatin päälle hyvälaatuista oliiviöljyä ja viinietikkaa. Lisää mausteeksi ripaus suolaa (fetajuusto on melko suolaista) ja runsaasti vastajauhettua mustapippuria. Koristele sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku