Julkaistu
Täyttävä ja raikas feta-pastasalaatti vie pikamatkalle Kreikkaan.
Ainekset
- 80 g pastaa (raakapaino)
- 1 iso kerä Gem-salaattia
- 1 vihreä paprika
- 120 g tomaattia
- 100 g vihreitä oliiveja
- 1/3 kurkku
- 1 punasipuli varsineen
- 200 g fetajuustoa
- muutama oksa minttua
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 sitruuna mehu
- muutama oksa oreganoa (kuivattuna hyppysellinen)
- suolaa, mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Suikaloi paprika ja kuutioi kurkku. Pilko tomaatit. Leikkaa sipuli varsineen renkaiksi. Halkaise sitruuna. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Irrota mintunlehdet varresta.
2. Valmista kastike lisäämällä oliiviöljyn sekaan suolaa ja mustapippuria, purista puolikkaan sitruunan mehu ja silppua mukaan oreganoa. Sekoita.
3. Kasaa annos ja roiski soosi päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka