Näin valmistuu Harri Syrjäsen kreikkalainen feta-pastasalaatti 0:59

Harri Syrjäsen kreikkalainen feta-pastasalaatti

Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka kreikkalainen feta-pastasalaatti valmistuu.

Täyttävä ja raikas feta-pastasalaatti vie pikamatkalle Kreikkaan.

Ainekset

  • 80 g pastaa (raakapaino)
  • 1 iso kerä Gem-salaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 120 g tomaattia
  • 100 g vihreitä oliiveja
  • 1/3 kurkku
  • 1 punasipuli varsineen
  • 200 g fetajuustoa
  • muutama oksa minttua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruuna mehu
  • muutama oksa oreganoa (kuivattuna hyppysellinen)
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika ja kuutioi kurkku. Pilko tomaatit. Leikkaa sipuli varsineen renkaiksi. Halkaise sitruuna. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Irrota mintunlehdet varresta. 

2. Valmista kastike lisäämällä oliiviöljyn sekaan suolaa ja mustapippuria, purista puolikkaan sitruunan mehu ja silppua mukaan oreganoa. Sekoita.

3. Kasaa annos ja roiski soosi päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!