Sardellisalaatti
Tämä salaatti sopii mainiosti seisovaan pöytään. Nauti hyvän maalaisleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 luumutomaattia
- 1 kurkku
- 2 vihreää paprikaa
- 1 iso punasipuli
- 3 sardellia
- 20 mustaa oliivia
- 300 g fetajuustoa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl salaattimaustesekoitusta
Valmistusohje
1. Lohko tomaatit, kuori ja leikkaa kurkku puolikuun muotoisiksi viipaleiksi, leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna sardellit karkeasti.
2. Sekoita kaikki vihannekset sekä sardellit ja oliivit. Lisää fetajuusto paloina ja sekoita varovasti.
3. Jaa salaatti neljälle lautaselle ja valuta päälle öljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi