Kreikkalainen juustosalaatti miedolla kastikkeella
Tästä salaatista tulee maukkain, jos tomaateissa on paljon makua. Joskus kannattaa valita pihvitomaatteja.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kiinteää tomaattia
- 1-2 keltasipulia
- ½ prk mustia oliiveja
- 200-300 g fetajuustoa
Kastike
- ½ greippi
- ruokaöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- halutessasi, valkosipulia
Valmistusohje
1. Viipaloi tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paloittele fetajuusto kuutioiksi.
2. Sekoita kastike, tarvitset 1 osan mehua ja 3 osaa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla, purista halutessasi mukaan hieman valkosipulia.
3. Asettele tomaatit, sipulit, oliivit ja feta syvälle vadille, kaada päälle kastike. Sekoita ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa