Suklaakreemillä täytetty mantelitorttu

Tämä on yksi mantelitorttu-muunnos, täytekreemi on enemmänkin aikuiseen makuun.

10-12 palaa

  • 150 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 4 munanvalkuaista

Kreemi

  • 250 g pehmeää voita
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl pikakahvia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl konjakkia
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 1 pussi mantelilastuja
  • voita ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka hyvin tarkoin. Jauha kuoritut mantelit ja sekoita sokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri-manteli joukkoon. Lusikoi ja levitä taikina vuokaan ja paista pohja valmiiksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja ja kumoa vadille.

2. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan, sen jälkeen pikakahvi. Mausta konjakilla ja kaakaolla.

3. Levitä kreemi kakun päälle. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa. Koristele kakku niillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!