Mustikkapullat
Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikka on leivonnaisissa juuri kerättynä, koska se ei ole vetinen, kuten on pakastuksen jälkeen. Tässä ohje helpoille pullille, joiden pohjana on käytetty käteviä pakastepullataikinalevyjä.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
16 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä
- 4-5 dl vadelmia, puna- tai mustaherukoita, mustikoita tms.
- 2 rkl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
- n. 1 dl hillosokeria
Pinnalle
- munaa voiteluun
- raesokeria
Valmistusohje
Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.
Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin 45 min-1 tunti).
Sekoita marjat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen sokeri-jauhotettuja marjoja.
Ripottele reunoille halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
VINKKI: Vaihtelua saat ripottamalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka