Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikkapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikka on leivonnaisissa juuri kerättynä, koska se ei ole vetinen, kuten on pakastuksen jälkeen. Tässä ohje helpoille pullille, joiden pohjana on käytetty käteviä pakastepullataikinalevyjä.

16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä
  • 4-5 dl vadelmia, puna- tai mustaherukoita, mustikoita tms.
  • 2 rkl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • n. 1 dl hillosokeria

Pinnalle

  • munaa voiteluun
  • raesokeria

Valmistusohje

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.

Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin 45 min-1 tunti).

Sekoita marjat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen sokeri-jauhotettuja marjoja.

Ripottele reunoille halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat ripottamalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Pullat